Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DIICOT: Peste 40 de percheziții într-un caz de evaziune fiscală

DIICOT: Peste 40 de percheziții într-un caz de evaziune fiscală

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Procurorii DIICOT efectuează în dimineață de miercuri, 12 noiembrie, 42 de percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Cluj, Alba, Bihor, Timiș, Călărași și în București.

DIICOT: Peste 40 de percheziții într-un caz de evaziune fiscală (foto:livearad.ro)

DIICOT: Peste 40 de percheziții într-un caz de evaziune fiscală (foto:livearad.ro)

Într-un comunicat al DIICOT, remis de Agerpres, se arată că în perioada 2011 — octombrie 2014, 33 de suspecți au constituit un grup infracțional organizat având ca scop crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăți comerciale de tip fantomă și prin înregistrarea în contabilitatea altor societăți a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, finalizate cu obținerea ilegală de rambursări de TVA de la bugetul de stat. În acest dosar de evaziune fiscală, 40 de suspecți și martori vor fi duși la audieri.

La percheziții participă și polițiști din cadrul BCCO București, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Timișoara și SCCO Călărași, precum și efective de jandarmi din județele unde s-au făcut percheziții. Ancheta este condusă de procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești. Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult