Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DIICOT Ploieşti a reţinut 7 persoane în dosarul de clonare de carduri

DIICOT Ploieşti a reţinut 7 persoane în dosarul de clonare de carduri

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

În dosarul privind clonarea de carduri bancare şi retrageri frauduluoase de numerar, poliţiştii de la DIICOT Ploieşti au colaborat cu ofiţeri din FBI.

diicotConform Agerpres, cele şapte persoane reţinte în acest caz vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Procororii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti au anunţat că cei 7 sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de carduri, transmiterea neautorizată de date de identificare a mijloacelor de plată electronice şi retrageri frauduloase de numerar.

Grupul infracţional a fost format din şapte prsoane, liderul acestora, Achile Alexandru Ionuţ, fiind cel care cumpăra date de identificare ale cardurilor bancare de la persoane de cetăţenie rusă şi ucraineană. Acestui grup s-au alăturat alte 25 de persoane care clonau cardurile bancare şi efectuau retrageri frauduloase de numerar sau tranzacţii la aparatele de tip POS în ţări precumMarea Britanie, Spania, Italia, Franţa şi Cipru. Valoarea prejudiciului creat de aceştia se ridică la aproximativ 100.000 de euro.

Percheziţile DIICOT au avut loc în comuna Băneşti din Câmpina, localităţi din care provin cele şapte persoane care au constituit grupul infracţional specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice. În timpul cercetărilor din acest dosar, în perioada 2012-2012, membrii DIICOT s-au bucurat şi de sprijinul unor ofiţeri din cadrul FBI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult