Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dinel Staicu, arestat în Ungaria

Dinel Staicu, arestat în Ungaria

scris de D.S.S.
4 afisari

 Dinel Staicu – condamnat la şapte ani de detenţie pentru fraudă – a fost capturat în Ungaria, de către poliţişti, informează surse judiciare. Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu, el făcând o solicitare pe cale administrativă de schimbare a numelui, care a fost aprobată de Consiliul Local şi publicată în Monitorul Oficial în 10 ianuarie 2011.

Dinel Staicu si-a schimbat numele

Dinel Staicu a fost capturat in Ungaria

Dinel Staicu a fost prins în parcarea unui supermarket din localitatea Mako, Ungaria şi nu s-a opus reţinerii, fiind dus la Budapesta, unde va fi prezentat instanţei pentru confirmarea mandatului european de arestare, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Autorităţile ungare au confirmat Ambasadei României la Budapesta reţinerea persoanei prezumate a fi cetăţeanul Dinel Staicu. Întrucât investigaţia este în curs, nu putem furniza detalii suplimentare. Ambasada României va îndeplini procedurile necesare în asemenea circumstanţe„, a declarat Doris Mircea, director general de comunicare în Ministerul de Externe

Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor în data de 4 aprilie. Omul de afaceri a fost de negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională, pe vechiul nume.
Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit însă legal de la 1 aprilie, când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte de identitate, însă autorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, 6 aprilie, după ce, la cererea jurnaliştilor, au cerut informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.
Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a afirmat, într-o emisiune televizată, că poliţiştii au informaţii că Dinel Staicu ar fi părăsit ţara în cursul zilei de duminică, 3 aprilie, el plecând în Ungaria „şi de acolo mai departe cu avionul”.
În 7 aprilie, Dinel Nuţu a fost dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare care va fi pus în aplicare prin Interpol.
Procurorii au cerut o interdicţie de a părăsi ţara pentru Dinel Staicu în 16 februarie 2011, principalul motiv invocat fiind intenţia acestuia de a-şi schimba numele, însă nu au reuşit să-i convingă pe judecători că omul de afaceri, care nici nu se mai prezenta la proces, se pregăteşte să fugă din ţară.
Cererea a fost formulată atunci de procurorul de şedinţă, în procesul în care Dinel Staicu era judecat de magistraţii Judecătoriei sectorului 2 Bucureşti pentru „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni„, dosar în care omul de afaceri este acuzat, alături de alte persoane, de prejudicierea Transgaz Mediaş.
Conform declaraţiilor DNA, existau suspiciuni că inculpatul intenţiona să se sustragă de la executarea acestei pedepse. DNA a avut la îndemână posibilitatea depunerii cererii de luare a măsurilor asiguratorii la Curtea de Apel Bucureşti, pe rolul căreia, tot de la acea dată, se afla dosarul în cauză, primul termen de judecată pentru recurs fiind fixat de CAB la 7 februarie 2011″.
Tot în 10 ianuarie a apărut, în Monitorul Oficial, şi cererea lui Staicu de schimbare a numelui în Dinel Nuţu, cerere concretizată apoi la 1 aprilie.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult