Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Director de şcoală din Constanţa cercetat penal pentru luare de mită

Director de şcoală din Constanţa cercetat penal pentru luare de mită

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Directorul Şcolii generale „Nicolae Tonitza” din Constanţa este cercetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sub acuzaţia comiterii infracţiunii de luare de mită.

mita

Director de şcoală din Constanţa cercetat penal pentru luare de mită

Potrivit ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care au instrumentat acest dosar, vineri, 6 aprilie, directorul Gelu Dimaca a fost prins în flagrant în timp ce primea 150 de euro şi 200 de dolari din partea unui tătic, pentru a facilita înscrierea copilului acestuia în clasa pregătitoare a Şcolii generale „Nicolae Tonitza”.

Denunţătorul, tatăl unui copil care urmează a intra din toamna acestui an în clasa pregătitoare, avea depus dosar pentru înscrierea copilului, dosar care însă nu s-a încadrat în faza de selecţie. Prin intermediul unei cunoştinţe, el a aflat că directorul Gelu Dimaca ar accepta, contra unor sume de bani, dosare care nu îndeplinesc criteriile de selecţie.

Ulterior, denunţătorul s-a dus la şcoală, unde l-a contactat pe director, iar din discuţiile purtate, acesta l-a lăsat să înţeleagă că îi poate rezolva problema, respectiv înscrierea copilului în clasa pregătitoare a unităţii şcolare pe care o conduce.

Fără a sta prea mult pe gânduri, omul a făcut un denunţ către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, iar aceştia au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Vineri, sub coordonarea procurorului desemnat, ofiţerii anticorupţie l-au prins pe directorul Gelu Dimaca în timp ce primea suma de 150 Euro şi 200 de dolari USA de la tatăl denunţător.

Directorul Şcolii Generale „Nicolae Tonitza” a fost dus la audieri şi s-a decis începerea urmăririi penale pe numele său, sub acuzaţia comiterii infracţiunii de luare de mită. În urma audierii, faţă de directorul Gelu Dimaca s-a luat măsura restrictivă de libertate de a nu părăsi localitatea.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Gelu Dimaca a fost suspendat din funcţie. Începând de luni, 9 aprilie, o comisie a ISJ Constanţa va efectua verificări pentru a stabili felul în care a fost respectată metodologia de înscriere în clasa I şi în clasa pregătitoare la Şcoala generală „Nicolae Tonitza”.

1 comentariu

Una de la Tonitza 10-04-2012 - 08:54

Ha , bravo Gelule . Tu poti pleca , ne descurcam si cu d-na Coroama… :-h .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult