Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Discuţiile vor fi înregistrate. Sisteme se supraveghere în maşinile Poliţiei Rutiere

Discuţiile vor fi înregistrate. Sisteme se supraveghere în maşinile Poliţiei Rutiere

scris de M.A.
3 afisari

Discuţiile dintre poliţişti şi şoferii opriţi în trafic pentru încălcarea regulilor de circulaţie vor fi înregistrate audio-video şi vor fi folosite ca probe în cazul în care contravenţiile sunt contestate în instanţă.

Politie rutiera (foto vestic.ro)

foto: vestic.ro

„Sistemul a fost conceput ca, la momentul la care poliţistul pune în funcţiune sistemele luminoase şi acustice, automat camera să intre în funcţiune şi să rămână în funcţiune pe tot cursul constatării abaterii, întocmirii documentaţiei şi înmânării documentelor legale către contravenient. Toată discuţia dintre poliţist şi contravenient este memorată într-un card, care ulterior se descarcă într-un calculator al Poliţiei Rutiere. Practic, este o extensie de microfon care, ca rază de acţiune, înregistrează până la 300 de metri”, a declarat comisarul şef Lucian Diniţă, citat de RRA.

Autospeciale ale Poliţiei Putiere care au montate astfel de sisteme audio-video se află în judeţele Arad, Hunedoara, Sibiu, Argeş, Dolj şi Vâlcea, dar şi în Bucureşti, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, potrivit lui Sandu Buglea, reprezentantul firmei importatoare a sistemelor audio-video.

Acestea vor asigura transparenţă activităţii poliţiei rutiere, furnizarea materialului probator în cazul contestării măsurilor aplicate de poliţie, diminuarea cazurilor de ultraj împotriva poliţiştilor rutieri şi eliminarea eventualelor cazuri de corupţie în rândul acestora.

Din punct de vedere tehnic, sistemele sunt constituite dintr-o unitate centrală care asigură înregistrările audio-video prelevate de o cameră video ce preia imagini din exteriorul autospecialei şi una pentru imaginile din habitaclu, un microfon de interior şi un microfon portabil aflat asupra poliţistului, care înregistrează semnalul audio din apropierea acestuia. Microfonul portabil asigură înregistrarea dialogului poliţist – participant la traficul rutier.

Înregistrarea audio-video se efectuează continuu, 24/24 ore, atât în interiorul autospecialei de poliţie cât şi în exteriorul acesteia.

Microfonul portabil asigură transmiterea de date până la o distanţă de 300 m faţă de autospecială, iar în cazul în care se depăşeşte această rază de acţiune, semnalul sonor este stocat de microfon în memoria proprie, urmând ca ulterior să fie transferat în unitatea centrală.

Camera video care asigură filmarea în exteriorul autospecialei este realizată în tehnologie de ultimă oră, înregistrează imagini în format digital, până la 1 km. pe timp de zi şi 300 m. în condiţii de luminozitate scăzută (noaptea).

Înregistrările sunt stocate într-un format proprietar, neptând fi alterate, sistemul aplicând o marcă specifică.

Pentru furnizarea materialului probatoriu, sistemul realizează exportarea înregistrărilor pe suport optic (CD/DVD), în formate standardizate, care sunt prezentate instanţelor judecătoreşti învestite cu soluţionarea cauzelor.

1 comentariu

tiberiu 30-12-2011 - 09:47

acest big brother arata mai degraba neincrederea ministerului in politistul de la circulatie ; daca banii la buget se vor inmulti ca urmare a acestei masuri inseamna ca ministerul are dreptate,daca nu, sunt bani aruncati in vant (mai putin comisioanele care intra in anumite buzunare)
Va doresc „La Multi Ani ! ” si un an nou fara evenimente rutiere

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult