Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DNA a intrat în hoţii de la RATB

DNA a intrat în hoţii de la RATB

scris de C.P.
7 afisari

Radu Viorel Jianu, fostul director al Departamentului Achiziţii Publice din RATB, şi doi oameni de afaceri, de la care acesta ar fi pretins şi primit sume de bani pentru ca firmele lor să obţină un contract cu regia, au fost arestaţi pentru 29 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

DNA, sesizată pentru nereguli descoperite în activitatea RATB

DNA, sesizată pentru nereguli descoperite în activitatea RATB

Cei trei au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă de către procurorii DNA, care i-au reţinut vineri şi sâmbătă.

DNA efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpaţii: Radu – Viorel Jianu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, Gani Mehmet Kiyak, reprezentant de drept al SC Plast Line SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată, şi Marian Brebeanu, reprezentant de drept al SC Bursa Metal SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Jianu a primit de la reprezentanţii celor două firme, direct sau indirect, suma totală de 153.000 de lei (în trei tranşe 80.000 de lei, 33.000 de lei, 40.000 de lei), precum şi de la un intermediar (persoană denunţătoare), suma de 20.000 lei.

12 comentarii

LILIANA 22-09-2013 - 16:46

URMEAZA , HOTII DE LA CFR CALATORI , ADICA DOROBANRU SI CU GASCA ?
Usor , usor, se face curat la Transporturi ?
“Pentru fostul ministru, Relu Fenechiu, managementul privat înseamna ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte.
Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu a continuat campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate…
Valentin Dorobanţu, managerul privat de la CFR Călători, este verificat de Consiliul Concurenţei pentru desfiinţarea a peste 150 de trenuri de călători , toate rentabile pentru companie . Totodată, inspectorii de concurenţă vor analiza şi modul de acordare a subvenţiei alocate anual de către Ministerul Transporturilor pentru operatorii privaţi de transport feroviar de persoane . Mai mult, Valentin Dorobanţu s-a înţeles cu liderul sindical Iulică Măntescu ca angajaţii care au manifestat împotriva Guvernului „să fie consideraţi în deplasare în interesul serviciului”
„CFR Călători, condusă de Valentin Dorobanțu, ocolește sistematic licitațiile . De la începutul anului, toate contractele, în valoare de peste 70 de milioane de euro, au fost încheiate prin „negociere cu publicare” Peste 50.000.000 de euro au fost direcționați pentru reparații, iar circa 1.500.000 de euro pentru șase contracte de salubrizare. Prin aceeași schemă, CFR Călători va atribui încă 20 de contracte, a căror valoare totală poate atinge 15 milioane de euro. Se mai pot adauga inca 35 milioane euro, in ultimile 8 luni din 2013 , achizitia de motorina prin negociere directa”

LILIANA 22-09-2013 - 17:01

…DOROBANTU VALENTIN SI CU GASACA , AM VRUT SA SCRIU

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-09-2013 - 18:50

Pe cand in DOSARUL FLOTA, ALRO, Mihaileanu , si de ce nu in

http://baselandia.files.wordpress.com/2011/10/piratul-base.jpg

UnUL 22-09-2013 - 19:22

Parpangheluţ, ţi-am mai scris asta de vreo 5 ori, dar cum pricepii mai greu, reiau :
– Povestea cu flota se reia fără încetare, deşi a fost explicat in câteva rînduri şi s-a fâsâit de mult; dar capsomanii o repeta de-a-nboulea. Flota – o gramada de fier vechi cu perioada de garantie depasita – a fost vanduta de Vacaroiu. Orice om de bun simt stie ca dl. Băsescu nu a avut niciun amestec in afacerea asta. Dosarul este inchis, daune – 30.000 euro! Si să nu uitam ca Basescu este singurul nostru om politic care a avut coloana vertebrala sa demisioneze din functii, sa renunte la imunitate si sa se puna la dispozitia justitiei, intr-un moment cand la guvernare se aflau adversarii lui politici; daca acestia ar fi putut gasi ceva impotriva lui (vezi si celebrele stenograme PSD!), l-ar fi bagat urgent la racoare.

– In problema casei din Mihăileanu nu s-a comis nicio ilegalitate; avem aici un alt cliseu antenist, ca si cel cu flota, reluat in pro stie (sau in ne sim ţire!) de adversarii presedintelui. A cumparat casa perfect legal şi la un pret corect pentru acea vreme. A existat, e drept, o inadvertenta notariala, rezolvata ulterior, iar presedintele a parasit elegant locatia!

digital 22-09-2013 - 19:28

hahaha!

sunt o admiratoare a doamnei elena udrea!
hahaha!
du-te dreq de băsist ordinar jegos ce ești!

UnUL 22-09-2013 - 19:34

Degeţel, să înţeleg că te-ai feminizat (eventual ai făcut o operaţie de schimbare de sex!) şi ai devenit brusc o admiratoare a d-nei Udrea? Că altfel postarea ta nu are sens. (Nu că ar fi prima ta postare lipsită de sens!)
În ceea ce priveşte înjurăturile, văd că eşti specialist. Atâta poţi, atâta te duce creieraşul….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-09-2013 - 19:49

Auzi, DOBITOCKulle ;

MINCIUNA nu tine de ADEVAR,

DOSARUL FLOTA a fost suspendat , datorita FALSEI IMUNITATI a

RAUFACATORULUI ajuns prin FRAUDAREA ALEGERILOR !

Prin MINCIUNA si RAPT,

el, insusi RECUNOASTE , iar tu GUNOIUL BLOGULUI,

Incerci sa ne ABURESTI ,…NU TINE !

Doar una ,sa VEZI:

http://baselandia.files.wordpress.com/2011/10/piratul-base.jpg

UnUL 24-09-2013 - 08:25

Mai informează-te, Parpangheluţ !

mircea 22-09-2013 - 20:36

Oare cand cei din administratia capitalei vor fi facuti direct raspunzatori de proasta administrare a capitalei???? Cand se vor reforma si restructura aceasta administratie????Findca cei 15 primari si 266 consilieri au numai facilitati,dreptiri si contracte benefice pentri ei si paguboase pentru platitorii de taxe si impozite.Oprescule,RADET,RATB,…..si multe astfel de institutii sunt sub conducerea ta si a celorlati primari,cum raspundeti voi de aceste furaciuni,IMBUIBATILOR.Orasul pute a hazna.

UnUL 23-09-2013 - 08:49

Nea Mircea, odată în viaţă ai şi dumneata dreptate.

MARCU 23-09-2013 - 21:31

Smecherii de la transporturi ?
Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile…

„PROFIT „FURAT” DE SUB NASUL STATULUI
Al doilea CFR a rupt deja 15% din piaţă.
Foşti ceferişti, Costel Comăna şi Iorgu Ganea au învârtit afaceri de miliarde cu ceea ce compania de stat, CFR Calatori, declara nerentabil”
Managerul de la CFR Calatori , Dorobantu Valentin,de ce le-a declarat nerentabile ,sa fi avut un un interes sau mai multe interese ?
Sa raspunda in acest caz pentru devalizarea CFR Calatori

pensionar 24-09-2013 - 21:59

Mirciulica,acum aflu si eu,fiind din provincie,cati primari si consilieri are scumpul vostru oras ! Stii unde i-as trimite ? La munca,in Baragan,i-as improprietari cu 1 ha de persoana.sa-l munceasca si sa traiasca din recolta proprie. De fapt,nu doar pe ei,situatia e generala!! Ce sa facem,ne mai amuzam si noi,lumea i-a votat,sunt pe val,4-5 ani…Conturi,masini,vilute,etc,trai pe vatrai,dava-i corecta expresia. Am o dilema; Oprescu asta nu-i cel mai iubit dintre pamantenii bucuresteni?? Conform voturilor primite,asta reiese,nu???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult