Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DNA a reţinut 45 vameşi şi poliţişti de frontieră

DNA a reţinut 45 vameşi şi poliţişti de frontieră

scris de D.P.
6 afisari

Procurorii DNA au reţinut 45 de persoane în cazul de corupţie de la punctele de vamă Stamora Moraviţa şi Naidăş, au informat, miercuri, surse oficiale, citate de Mediafax. Curtea de Apel Bucureşti urmează să judece cererile procurorilor anticorupţie de arestare a suspecţilor de fapte de corupţie.

arestari vamaCincisprezece vameşi şi poliţişti de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin au fost lăsaţi să plece de la DNA, marţi noapte, după ce au fost audiaţi de procurori, care au dispus în cazul lor interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu sau ţara.

La Curtea de Apel Bucureşti s-a dispus formarea a opt complete de judecată, care să ia în discuţie propunerile de arestare preventivă, potrivit unor surse judiciare.

Aproximativ 140 de vameşi şi poliţişti de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin au fost audiaţi la DNA, fiind suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia, au declarat surse judiciare.

Vameşii şi poliţiştii de frontieră au fost ridicaţi de anchetatori în urma descinderilor de marţi dimineaţa la vămile Stamora Moraviţa şi Naidăş şi la locuinţe ale angajaţilor de la frontieră.

O parte dintre cei ridicaţi de poliţişti au fost duşi la Bucureşti, cu elicoptere ale MAI, de la Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin). Alţi suspecţi au fost transportaţi la sediul Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Timiş, de unde au fost duşi cu maşini la Bucureşti, pentru audieri la DNA.

Şapte persoane vizate în această anchetă sunt date în urmărire, iar între acestea s-ar afla şi Milan Gubic, şef de tură la Vama Stamora Moraviţa, potrivit unor surse judiciare. Cele şapte persoane ar fi fost fost date în urmărire în condiţiile în care nu au fost găsite pentru a fi audiate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult