Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DNA a reţinut comisari de la Garda Financiară

DNA a reţinut comisari de la Garda Financiară

scris de C.P.
1 afisari

Şeful Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ şi doi comisari au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru că au primit mită de la zeci de agenţi economici, pentru a face control formal şi a nu aplica contravenţii.

constantin_nistor_garda_financiara

Constantin Nistor (Monitorul de Neamt)

Constantin Nistor, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie, comisari în cadrul aceleiaşi instituţii, sunt acuzaţi de luare de mită, în formă continuată, potrivit DNA, citată de Mediafax. În ziua de 29 septembrie 2011, Nistor, Enăşoaie şi Antonie, în calitate de comisari în cadru Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control la zece agenţi economici de pe raza judeţului Neamţ. Cu această ocazie, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4.110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar joi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult