Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DNA cere închisoare cu executare pentru Nicuşor Constantinescu VIDEO cu Nicuşor beat

DNA cere închisoare cu executare pentru Nicuşor Constantinescu VIDEO cu Nicuşor beat

scris de P.C.R.
659 Afisari

Condamnarea la închisoare cu executare a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, într-un dosar în care acesta a fost judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, cu privire la o investiţie cu fonduri europene a Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA,) a fost ceruta de procurorii DNA, luni, magistraţilor Judecătoriei Constanţa.

DNA cere închisoare cu executare pentru Nicuşor Constantinescu(foto:evz.ro)

Potrivit procurorilor, CJ se angajase să efectueze mai multe plăţi pentru realizarea proiectului respectiv, angajament ce nu ar fi fost respectat, iar RAJA a fost prejudiciată cu peste un milion de euro. Pe de altă parte, apărarea a solicitat achitarea preşedintelui CJ, motivând că vinovat de nerespectarea contractului ar fi Oficiul de Plăţi din cadrul Ministerului Finanţelor. Pronunţarea instanţei în acest caz a fost amânată, decizia urmând a fi luată peste o săptămână, transmite Agerpres.
Referitor la cererea făcută judecătorilor de procurorii anticorupţie, purtătorul de cuvânt al CJ Constanţa, Cristian Moldovanu, a informat, printr-un comunicat remis presei, că instrumentarea dosarului s-a făcut cu puternice influenţe politice, argumentând cu o serie de documente. ”Considerăm că ‘instrumentarea’ de către procurorii DNA a dosarului mai sus-menţionat s-a făcut cu puternice influenţe politice, preferându-se trimiterea în instanţă a unui preşedinte de Consiliu Judeţean de altă culoare decât cea guvernamentală în scopuri pur mediatice, în defavoarea recuperării adevăratelor prejudicii (3,8 milioane euro) aduse statului român de către persoanele indicate în ancheta OLAF”, a precizat reprezentantul CJ. Conform acestuia, pe 7 iulie 2005, preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu, a sesizat Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) cu privire la nereguli grave în derularea unor proiecte finanţate de Uniunea Europeană. În urma anchetei efectuate, OLAF a confirmat majoritatea aspectelor reclamate de Constantinescu, recomandând autorităţilor române declanşarea unei anchete pentru aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi şi recuperarea prejudiciilor.

Nicuşor Constantinescu conduce autoritar de ani buni, alaturi de primarul Radu Mazare, judetul Constanta. Ei sunt si liderii locali ai PSD. Nicuşor Constantinescu a intrat in istorie cand a fost gasit adormit, la un semafor din Constanta, la volanul masinii sale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult