DNA: Dan Diaconescu s-a prezentat la audieri în dosarul Oltchim | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DNA: Dan Diaconescu s-a prezentat la audieri în dosarul Oltchim

DNA: Dan Diaconescu s-a prezentat la audieri în dosarul Oltchim

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Dan Diaconescu s-a prezentat luni, 5 noiembrie, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de înşelăciune în legătură cu privatizarea Oltchim.

DNA: Dan Diaconescu s-a prezentat la audieri în dosarul Oltchim

Dan Diaconescu a declarat la intrare, potrivit Agerpres, că la prima dintre audierile lui la DNA a fost reţinut iar ulterior au urmat 50 de audieri în alte dosare. Liderul PP-DD a susţinut că nu îi este teamă de o eventuală reţinere, mai ales că ştie că se doreşte arestarea lui, dacă s-ar putea înainte de alegeri.

Diaconescu nu a ratat această ocazie pentru a-l critica şi acuza pe premierul Victor Ponta, contracandidatul său la alegerile parlamentare din 9 decembrie, menţionând că este de părere că „această citare vine astăzi ca urmare a tuturor celor întâmplate în Târgu Jiu”. Dan Diaconescu a precizat că preferă să facă închisoare din nou pentru „Oltchimului şi mai ales pentru eliberarea municipiului Târgu Jiu”.

În 22 octombrie, la DNA a fost audiat şi fostul şef al OPSPI Remus Vulpescu, cel care a depus plângerea penală înşelăciune de care este acuzat Dan Diaconescu. Vulpescu a afirmat atunci că audierea sa a avut loc în calitate de ‘persoană care poate furniza informaţii sau relaţii’ şi a vorbit cu procurorii şi despre activitatea sa de la OPSPI. În plângerea penală ajunsă la DNA, Remus Vulpescu îl acuză pe Dan Diaconescu de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, deoarece acesta ar fi indus în eroare statul român şi opinia publică susţinând că deţine suma de 200 de milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la SC Oltchim SA.

Omul de afaceri Dan Diaconescu a fost declarat adjudecatar al licitaţiei pentru privatizarea combinatului vâlcean, însă negocierile acestuia cu autorităţile române, derulate în perioada 24 septembrie – 1 octombrie, au fost finalizate fără încheierea unui contract de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni deţinut de MECMA sau pentru creanţele deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica asupra Oltchim.

6 comentarii

vodka 05-11-2012 - 11:43

USL-istii nu are habar de business, e nuli, e zero barat, vai de capul lor de amarati !
Nici macar un referendum nu fac ca lumea, asa ca daca o da in bara cu o vanzare de combinat chimic sa nu ne mire.
Tot ce stie astia e clampa-clampa pe la TV sa pacaleasca umu sa le dea votu.

Huhu Ciu 05-11-2012 - 15:18

Da, numai voi ji danii au habar de ”businessul” vostru al jefuirii lumii intregi, IADUL VA VOR INGHITII!

CAMY 05-11-2012 - 14:05

Ponta, acest nemernic imputit si ordinar se foloseste de tehnica strutuluui, sta cu capul in inisip si se preface ca nu stie ce se intimpla, ca, vezi doamne, pe el il intereseaza numai problemele curente ale romanului. ce scirba imputita de om. L-a pus la inaintare pe oierul Becali, un mitocan si mirlan de nota 10 ca sa-l combata pe Dan Diaconescu, iar pe D.J. Vulpescu sa-l dea in judecata pe DD. Ce argumente are acest nemernic de Vulpescu sa-l dea in judecata? Trebuie sa fii schizofrenic ca sa faci asa ceva. Boul de Vulpescu, la indrumarea directa a lui Ponta Mincinosul Plagiator a oprit privatizarea Oltchimului cu 5 ore inainte de ora 12, ora de semnare a contractului si cind trebuia facuta plata pentru cumpararea combinatului. Discutiile despre acest contract au fost luate in ris de Vulpescu, acesta nerespectind caietul de sarcini intocmit de pdl si preluat de usl, aceleasi mizerii.

Degeaba se bucura si spera acest ziar falimentar, ziuaveche, caci si Dan Diaconescu a dat statul in judecata pentru mizeria pe care a facut-o in cazul privatizarii Oltchimului. Avocatul englez al lui DD a ris cind a citit ce-au facut mizerabilii de Ponta si Vulpescu in cadrul privatizarii. Statul roman isi va inmuia punga de 2 miliarde de euro, asa cum a cerut DD ca despagubire. Cu acesti bani, DD va cumpara ce-a mai ramas din ce s-a dorit distrus in Romania.

un crestin 05-11-2012 - 16:05

Draga Camy,

l-ai uitat pe Chitoiu. Chitzoiu si Vulpescu – nume predestinate.

Huhu Ciu 05-11-2012 - 17:03

Corect, va pati ca tiganul S. O. Vintu.

Huhu Ciu 05-11-2012 - 18:56

Luati cu voi si pe stapinul lui DD, Basescu!
Nu uitati!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult