Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DNA: Medic militar reținut pentru luare de mitǎ

DNA: Medic militar reținut pentru luare de mitǎ

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Procurorii DNA au dispus marți, 24 septembrie, reținerea lui Iancu Mocanu, colonel doctor, șef secție Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, pentru luare de mită.

DNA: Medic militar reținut pentru luare de mitǎ

Medicul urmează a fi prezentat la Tribunalul Militar Teritorial București cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează DNA. Mocanu a fost prins în flagrant luni în timp ce primea suma de 2.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA remis de Agerpres, în 5 iulie 2013, inculpatul Mocanu a pretins unui denunțător suma de 2.000 euro, pentru a îndeplini un act referitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv internarea și investigarea medicală în scopul efectuării intervenției chirurgicale asupra unui pacient (aflat în relație de afinitate cu denunțătorul) diagnosticat cu o gravă afecțiune cardiacă, la unitatea spitalicească menționată. De asemenea se precizează că Iancu Mocanu a primit luni suma de 2.000 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

3 comentarii

mircea 24-09-2013 - 12:45

oare comandantul unitatii,unde era si ce pazea????se pensioneaza cumva????? cam asta este strategia,ca sa scape cu fata curata si cu buzunarul plin.

neacsum 24-09-2013 - 15:06

Doctorul Mocanu este printre cei mai buni chirurgi cardiovasculari din Bucuresti si poate din tara. Mi-am opreat fratele la el si nici el nici unuldin doctorii de acolo nu a cerut un leu. Nu stiu cum s-a realiazat flagrantul, nu stiu cine vrea sa ii ia locul sau cine il paste, dar este o mare pierdere pentru pacientii din spitalul militar si pentru spital. La fel de bine se poate spune ca este o mare pierdere si faptul in sine, faptul ca s-a ajuns si in spitalele militare -daca s-a ajuns – la astfel de practici.Pana acuma spitalele militare erau recunoscute pentru corectitudinea fata de pacienti. Se schimba vremurile, la vremuri noi, obiceiuri noi, la conducere civila a armatei,obiceiuri civile, nu civilizate. Pacat.

IngerAlbastru 24-09-2013 - 15:14

Santajarea face minuni inca in romania, pilele conteaza nu omul cu experienta si talent. O sa le para rau la scurt timp daca-l schimba din post ca mereu s-a intimplat asa in asemenea cazuri cand noul „candidat” nu se pricepea la absolut nimic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult