Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DNA: Nelu Iordache va fi cercetat în libertate în dosarul Romstrade

DNA: Nelu Iordache va fi cercetat în libertate în dosarul Romstrade

scris de Laurentiu Banches
21 afisari

După 6 ore de audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) procurorii au hotărât ca omul de afaceri Nelu Iordache să fie cercetat în libertate într-un dosar privind posibile deturnări de fonduri.

DNA: Nelu Iordache va fi cercetat în libertate în dosarul Romstrade (foto:business24.ro)

Surse judiciare au declarat pentru mediafax că Nelu Iordache a fost audiat începând cu ora 2.00, în noapte de joi spre vineri, împotriva sa nefiind luată, cel puţin deocamdată, nicio măsură preventiv, omul de afaceri urmând să mai fie chemat pentru audieri. Nelu Iordache a fost audiat după ce anchetatorii au percheziţionat în Capitală, timp de peste 12 ore, sediul firmei Romstrade deţinută de acesta.

În urma percheziţiilor de joi, 29 noiembrie, procurorii anticorupţie au ridicat documente, calculatoare şi laptopuri de la sediul firmei, în dosar mai fiind vizate alte 6 persoane. Dosarul vizează posibile deturnări de fonduri în cazul lucrărilor la autostrada Arad-Nădlac, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ şase milioane de euro.

Un raport al Departamentului pentru Luptă Antifraudă arată că Nelu Iordache, care deţine şi compania Blue Air, şi Romstrade au deturnat şase milioane de euro din fondurile europene destinate construcţiei autostrăzii Nădlac-Arad, omul de afaceri utilizând două milioane de euro pentru achiziţionarea unui avion Boeing 737. Tot din banii pentru autostradă, un asociat al lui Iordache ar fi cumpărat terenuri în localitatea Adunaţi Copăceni, unde dorea să realizeze un aeroport.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, încheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor. Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, a afirmat, joi, că firma Romstrade, deţinută de Nelu Iordache, mai are încă două contracte cu CNADNR, după ce miercuri a fost reziliat un altul. „Din punct de vedere al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, noi am luat măsurile pe care puteam să le luăm conform contractului încheiat cu firma Romstrade, adică am reziliat, am dat astăzi să executăm scrisoarea de garanţie pentru avans, tot ce este contractual”, a declarat Pop.

1 comentariu

Votez USL 30-11-2012 - 15:17

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult