Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DNA: Percheziții la CNA într-un caz de corupție

DNA: Percheziții la CNA într-un caz de corupție

scris de Z.V.
57 Afisari

UPDATE: Perchezițiile DNA efectuate joi la sediul CNA au legătură cu întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale, în urma cărora au fost amendate posturile Antena 3, Estrada TV, Etno TV și Taraf TV.

Surse judiciare, citate de Agerpres, au anunțat că în prima parte a anului 2014, președintele CNA, Laura Georgescu, a făcut demersuri pentru întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea cu amendă a posturilor de televiziune Antena 3 și Estrada TV, Etno TV și Taraf TV. Aceleași surse susțin că posturile de televiziune au fost sancționate cu amendă într-un interval de câteva luni, în perioada 2013-2014, și de circa opt ori.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează joi, 30 octombrie, percheziții la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

DNA: Percheziții la CNA într-un caz de corupție (foto:activenews.com)

DNA: Percheziții la CNA într-un caz de corupție (foto:activenews.com)

Surse judiciare au menționat că se fac percheziții în biroul șefului CNA, dar și în alte birouri din cadrul instituției. „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014. În cursul zilei de 30 octombrie 2014, urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate mai multe percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice, situată în municipiul București”, se arată într-un comunicat al DNA remis joi, 30 octombrie, de Agerpres.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații (SRI) și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

În luna septembrie, DNA a anunţat că, în dosarul privind obţinerea licenţei audiovizuale de către Giga TV, a început urmărirea penală faţă de Viorel Hrebenciuc, deputat PSD la acea dată, Narcisa Iorga, care la acel moment era membru al CNA şi al cărei mandat s-a încheiat în 13 octombrie, Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ.

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susţin anchetatorii, s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV. Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc.

Membrii CNA care şi-au schimbat votul în favoarea Giga TV sunt Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu, în timp ce Radu Călin Cristea a votat iniţial contra retragerii licenţei, iar apoi în favoarea acesteia. Schimbarea votului privind licenţa Giga TV de către trei membri ai CNA s-a făcut nejustificat, ca urmare a exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu de Laura Georgescu, au spus, de asemenea, procurorii DNA, care au acuzat-o pe şefa CNA de abuz în serviciu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS