Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dolce şi Gabbana, acuzaţi de evaziune fiscală

Dolce şi Gabbana, acuzaţi de evaziune fiscală

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cei doi stilişti ai mărcii italiene de lux Dolce&Gabbana sunt acuzaţi de evaziune fiscală, frauda ridicându-se la 840 de milioane de euro, relatează cotidianul economic Il Sole 24 Ore, citând parchetul din Milano.


Cei doi stilişti fondatori ai celebrei case de modă, Domenico Dolce, 52 de ani, şi Stefano Gabbana, 48 de ani, precum şi alte cinci persoane, sunt puşi sub acuzare, deşi capetele de acuzare nu au fost prezentate în mod oficial, conform Il Sole 24 Ore, citat de AFP.

Anchetatorii îi suspectează că au creat o societate paravan în Luxemburg în 2004 şi 2005, căreia i-au încredinţat controlul mărcilor grupului pentru a scăpa de fiscul italian. Această societate luxemburgheză Gado era în realitate administrată din Italia. Conform unui alt cotidian, Il Messaggero, valoarea fraudei s-ar ridica la 420 de milioane de euro, informeaza Agerpres.

Italia a adus la zi numeroase cazuri de evaziune fiscală în ultimele lumi, în contextul în care autorităţile încearcă să aducă mai mulţi bani în vistieria statului, pe fondul crizei şi al tensiunilor bugetare.

Fondată în 1985, Dolce&Gabbana numără peste 3.000 de salariaţi. Fiscul italian a deschis o anchetă în mai 2008 împotriva celor doi celebri stilişti italieni. Atunci era vorba de două societăţi paravan. Cei doi creatori se numără printre cei mai bogaţi italieni.

0 comentariu

Raza Mortii 28-05-2010 - 04:47

Saakasvili isi va manca ciorapii ?

contras 28-05-2010 - 21:50

Pozitia actuala a Ucrainei era de asteptat. Nu pot sa ma abtin sa nu zic „Cand armele vorbesc…”, de Cristian Negrea a avut dreptate. Urmeaza o dictatura.

Mache 29-05-2010 - 03:08

Asta e cea mai buna varianta. Daca Ucraina ar fi intrat vreodata in NATO ea ar fi fost doar pionul otravit al Rusiei. Fiind suficient de mare ar fi fost un vesnic factor de disolutie.

In plus in cazul particular al Romaniei, e de preferat sa-ti stii dusmanul dincolo de gard. Sa speram ca acolo, in imbratisarea veninoasa a Rusiei isi va lasa Ucraina oasele. Amin!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult