Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dosar evaziune fiscalǎ: Dinu Patriciu audiat de polițiști

Dosar evaziune fiscalǎ: Dinu Patriciu audiat de polițiști

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Omul de afaceri Dinu Patriciu este audiat, marţi, la Serviciul de Investigarea Fraudelor Sector 2, într-un dosar care vizează presupuse fapte de evaziune fiscală.

Dinu Patriciu

Dosar evaziune fiscalǎ: Dinu Patriciu audiat de polițiști

Sursele din poliție au precizat pentru mediafax că în acest dosar se fac acte premergătoare începerii urmăririi penale, dosarul fiind deschis în urma unui denunţ. Ancheta este derulată de Serviciul de Investigarea Fraudelor Sector 2. Anul trecut, Dinu Patriciu a avut dificultăţi financiare atât cu Adevărul Holding SRL, cât şi cu firma MIC.RO RETAIL SRL care a intrat în faliment, pe lista creditorilor existând peste 1.200 de societăţi şi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de salariaţi neplătiţi. Printre societăţile păgubite se numără Mercadia Holland BV, acţionarul majoritar al MIC.RO. Pentru garantarea unor împrumuturi luate de Mercadia Holland BV de la BCR, Dinu Patriciu a gajat cu disponibilităţile bancare ale MIC.RO şi cu alte bunuri ale acestei societăţi.

Surse din mediul de afaceri susţin că datoriile lui Dinu Patriciu se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro. Pe de altă parte, Dinu Patriciu se judecă în două dosare, la Judecătoria Sectorului 1, cu soţia sa, Dana. Într-unul dintre aceste dosare, soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia, următorul termen fiind stabilit în 11 septembrie.

În acţiunea de la Judecătoria Sectorului 1, soţia lui Dinu Patriciu a cerut separaţia judiciară a bunurilor deţinute în comun, acuzându-l că, pe fondul unor relaţii extraconjugale şi al unei stări de sănătate precare, a înstrăinat bunuri comune şi a garantat obligaţii asumate scriptic în favoarea celei cu care are o relaţie extraconjugală. În 14 februarie, omul de afaceri Dinu Patriciu a intentat acţiune de divorţ la Judecătoria Sectorului 1, dosarul având termen în 16 septembrie.

La începutul lunii octombrie 2012, că omul de afaceri Dinu Patriciu şi-a gajat tablouri din colecţia personală, cu o valoare de achiziţie de peste 2 milioane de euro, către firme pe care le controlează, înregistrate în Elveţia sau Cipru, precum şi către persoana cu care se presupune ca are o relatie extraconjugala.

Începând din toamna anului trecut, Patriciu a constituit gaj în favoarea DP Holding (Elveţia), Veridesco Limited (Cipru) şi Melanie Anne Chen, pentru circa 80 de tablouri din colecţia personală. Melanie Chen este membru în boardul director al DP Holding şi preşedinte executiv al Marine Resources Exploration International BV, firme deţinute de Patriciu.

1 comentariu

zweistein 07-08-2013 - 00:41

Antonescu s-a inconjurat de lepre, deci dansul e supra-lepra, nu?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult