Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dosarul locuințelor MApN: Dobrițoiu s-a prezentat la DNA

Dosarul locuințelor MApN: Dobrițoiu s-a prezentat la DNA

scris de Laurentiu Banches
17 afisari

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, s-a prezentat marţi la DNA, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuinţe de serviciu.

Corneliu Dobriţoiu

Dosarul locuințelor MApN: Dobrițoiu s-a prezentat la DNA

În 16 aprilie, DNA informa că procurorii au început urmărirea penală faţă de generalul maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii. „Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, s-a stabilit că învinuitul Dobriţoiu a închiriat şi, ulterior, a cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale, făcând uz de declaraţii false care au fost de natură să îi inducă în eroare pe membrii comisiei de vânzare. Astfel, la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a locuinţei de serviciu din municipiul Bucureşti, contractul de închiriere era expirat (din data de 29.06.2005), nefiind astfel îndeplinită condiţia existenţei unui contract de închiriere valid la momentul vânzării. Declaraţia notarială dată la 08.06.2005 de către Corneliu Dobriţoiu nu corespunde realităţii, deoarece, la momentul respectiv, acesta deţinea împreună cu soţia sa o locuinţă proprietate personală”, susţineau procurorii.

DNA precizează că, alături de Dobriţoiu, alte 10 persoane cu funcţii de conducere din MApN au achiziţionat în condiţii nelegale locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat, persoane faţă de care se efectuează acte de urmărire penală. Potrivit Agerpres, valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale se estimează la suma de 1,2 milioane lei.

4 comentarii

UnUL 28-08-2013 - 07:37

Între onoarea militară și setea de îmbogățire a avut câștig de cauză cea din urmă. Și astfel s-a dovedit încă o dată ce greu (dacă nu chiar imposibil) e să găsești un om cinstit la PeNaLi.

urbos 28-08-2013 - 09:44

Hai las-o-n mortii ma-tii.

UnUL 28-08-2013 - 10:18

Eu sau tu?

hekmatiyar 28-08-2013 - 16:04

Daca era de serviciu, de ce s-au vandut?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult