Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dosarul Loteria I: George Copos condamnat la 4 ani de ȋnchisoare cu executare

Dosarul Loteria I: George Copos condamnat la 4 ani de ȋnchisoare cu executare

scris de Z.V.
9 afisari

George Copos a fost condamnat definitiv la 4 ani de ȋnchisoare cu executare de Tribunalul București ȋn dosarul Loteria I.

Dosarul Loteria I: George Copos condamnat la 4 ani de ȋnchisoare cu executare (foto:incont.ro)

Dosarul Loteria I: George Copos condamnat la 4 ani de ȋnchisoare cu executare (foto:incont.ro)

Tribunalul Bucureşti a menţinut decizia de condamnare dată de Judecătoria Sectorului 2 în 29 ianuarie, astfel că George Copos rămâne cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare. Instanţa a constatat că George Copos a fost arestat într-o altă cauză. Instanţa a respins apelurile făcute de toţi inculpaţii din dosarul Loteria I, precum şi toate cererile de schimbare a încadrărilor jurice ale faptelor acestora, făcute pe parcursul judecării cauzei. George Copos este acuzat de evaziunea fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română.

Totodatǎ, Tribunalul Bucureşti a menţinut pedepsele de câte patru ani de închisoare pentru Gilio Giuzepe Roza, Stelian Ioan Raţiu şi Nicolae Cristea, fost director general al Loteriei Române, iar Gabriel Rogoveanu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. Instanţa le-a interzis celor cinci dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptului de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o perioadă de cinci, respectiv patru ani după executarea pedepsei.

George Copos este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.  Ceilalţi inculpaţi condamnaţi la pedepse cu închisoare urmează să fie încarceraţi. George Copos şi ceilalţi patru inculpaţi au fost trimişi în judecată în iunie 2006, potrivit mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult