Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dosarul Mita la PSD a fost amȃnat pentru 30 octombrie

Dosarul Mita la PSD a fost amȃnat pentru 30 octombrie

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Judecătoria Sectorului 1 a amânat miercuri, 18 septembrie, pentru 30 octombrie, dosarul „Mită la PSD”, în care omul de afaceri Ioan Niculae a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Dosarul Mita la PSD a fost amȃnat pentru 30 octombrie (foto: agenda.ro)

Amânarea a fost acordată după ce la proces nu s-a prezentat, pentru a fi audiat ca martor, patronului trustului Adevărul Holding, Cristian Burci. Mircea Geoană a fost audiat pe 15 mai în dosarul în care Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu au fost trimiși în judecată în legătură cu finanțarea campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Conform Agerpres, procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe omul de afaceri Ioan Niculae în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană. Bunea Stancu, care este și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, este acuzat de folosirea influenței autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD, Mircea Geoană

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult