Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dosarul “Nastase-Trofeul Calitatii” se reia

Dosarul “Nastase-Trofeul Calitatii” se reia

scris de Ziua Veche
4 afisari

Curtea Constitutionala a respins exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului 134/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie, precum si a dispozitiilor articolului 1, alineatele (1) si (3) si ale articolului 4, alineatul (1), din Ordonanta de urgenta a Guvernului 43/2002, informeaza Mediafax.

In 16 iunie 2009 a fost suspendat procesul in care Adrian Nastase este judecat in dosarul „Trofeul calitatii in constructii”, dosarul fiind trimis la Curtea Constitutionala, dupa ce instanta suprema a admis sesizarea CC cu o exceptie de neconstitutionalitate privind ordonanta de infiintare a DNA invocata de avocati.

Avocatul Dianei Gasparovici a invocat, in fata instantei supreme, ca OUG 134/2005 pentru modificarea si completarea OUG 243/2002 privind Parchetul National Anticoruptie este neconstitutionala pentru ca Guvernul nu a motivat potrivit normelor legale, urgenta introducerii acestei ordonante.

Avocatul a aratat ca s-a invocat formal necesitatea restrangerii competentei PNA (Parchetul National Anticoruptie, devenit directie) in combaterea coruptiei la cazurile de mare coruptie avand in vedere calitatea faptuitorului si valoarea prejudiciilor.

Aparatorul a aratat ca OUG 134/2005 contravine alineatelor 4 si 6 ale art.115 din Constitutie, precizand ca ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale si nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului.

In luna ianuarie 2009, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe Adrian Nastase, in dosarul „Trofeul calitatii in constructii”, fiind acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Adrian Nastase, fost presedinte al Partidului Social Democrat, este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

In dosar mai sunt inculpati Irina Paul Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct in cadrul Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul total cauzat ISC prin faptele inculpatilor este de 69.611.552.132 de lei vechi, constituit din neincasarea taxelor de la participanti (61.549.713.021 de lei vechi) si din cheltuieli nelegale efectuate de ISC din fonduri proprii (8.061.839.111 de lei vechi). ISC s-a constituit parte civila in cauza.

0 comentariu

gemenaru 17-05-2010 - 19:31

Ce mutra de tiran.astia vor sa conduca lumea????
Neamuri de barbari mincinosi!!!!!
Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS