Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dosarul retrocedărilor. ÎCCJ – Viorel și Andrei Hrebenciuc, rămân în arest preventiv

Dosarul retrocedărilor. ÎCCJ – Viorel și Andrei Hrebenciuc, rămân în arest preventiv

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis joi, 18 decembrie, ca Viorel și Andrei Hrebenciuc, dar și inculpații Ioan Adam și Gheorghe Paltin Sturdza, să rămână în arest preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Dosarul retrocedărilor. ÎCCJ – Viorel și Andrei Hrebenciuc, rămân în arest preventiv

Dosarul retrocedărilor. ÎCCJ – Viorel și Andrei Hrebenciuc, rămân în arest preventiv

„Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Brașov. Dispune prelungirea arestării preventive a inculpaților (…) pentru o perioadă de 30 de zile, astfel: de la data de 20 decembrie 2014 până la data de 18 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Adam Ioan; de la data de 23 decembrie 2014 până la data de 21 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpații Hrebenciuc Andrei și Sturdza Paltin Gheorghe; de la data de 28 decembrie 2014 până la data de 26 ianuarie 2015, inclusiv, pentru inculpatul Hrebenciuc Viorel„, se arată în decizia instanței. Hotărârea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, potrivit Agerpres.

ÎCCJ a respins pe 28 noiembrie contestațiile fostului deputat Viorel Hrebenciuc și a fiului său, Andrei, la decizia anterioară de prelungire a arestării preventive. Viorel Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie, el fiind acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și cumpărare de influență, spălare a banilor, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza și Dan Bengescu, a constituit și coordonat un grup ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărâre judecătorească a Tribunalului Covasna. DNA mai arată că în 17 octombrie 2014 Viorel Hrebenciuc și-a folosit influența față de Dan Șova, în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult