Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dosarul SIVECO: Președintele Irina Socol reținutǎ de procurori

Dosarul SIVECO: Președintele Irina Socol reținutǎ de procurori

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Procurorii au emis ordonanțǎ de reținere pentru 24 de ore pe numele președintelui SIVECO Romȃnia, Irina Socol, dar şi pe numele unei alte persoane vizate în acest dosar de evaziune fiscalǎ.

Dosarul SIVECO: Președintele Irina Socol reținutǎ de procurori(foto:dailybusiness.ro)

Dosarul SIVECO: Președintele Irina Socol reținutǎ de procurori(foto:dailybusiness.ro)

Irina Socol, preşedinte şi acţionar al SIVECO România, pe numele căreia fusese emis mandat de aducere, a fost reţinută, ȋn dimineața de marți, 9 septembrie, după ce a fost audiată timp de mai multe ore. Ceilalţi suspecţi din dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice vor fi cercetaţi în libertate, după ce, la audierile de luni, majoritatea lor şi-au recunoscut faptele. Sursele judiciare au menționat, potrivit mediafax, cǎ ȋn cazul unuia dintre suspecţi a fost dispusă cercetarea sub control judiciar.

Audierile de luni, la care au fost luate declaraţii şi unor martori, au fost făcute după ce poliţiştii şi procurorii au percheziţionat sediile mai multor firme, printre care şi cel al societăţii SIVECO, în cadrul unor cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au fost făcute la şapte adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspecţilor şi sediile unor societăţi comerciale.

Cercetǎrile au scos la luminǎ faptul cǎ în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro. Astfel, SIVECO ar fi achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip „fantomă”. În lanţul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip „fantomă”, iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar aparţine unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult