Acasa Actualitate-InternaInvestigatii E oficial! Promoţiile 2011 din MAI încadrate la Sfântu’ Aşteaptă

E oficial! Promoţiile 2011 din MAI încadrate la Sfântu’ Aşteaptă

scris de M.A.B.
7 afisari

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, 16 iunie a.c., Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din Ministerul Administraţiei şi Internelor pe anul 2011.

Cursanti MAI

Studenti MAI

Potrivit unui comunicat al MAI, încadrarea absolvenţilor promoţiilor anului 2011 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din structura MAI, respectiv din structura M.Ap.N. (pregătiţi pentru nevoile MAI) se face începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Ordonanţa de Urgenţă prevede exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolarizare pentru poliţiştii şi cadrele militare care solicită încetarea raporturilor de serviciu, prin demisie sau la cerere, anterior datei aplicării măsurilor de reducere a numărului de posturi. Este de precizat faptul că decizia privind exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolarizare a fost luată în urma dialogului social avut cu sindicatele. Măsurile au fost luate având în vedere necesitatea încadrării în limita alocată cheltuielilor de personal pentru anul 2011 prin Legea bugetului de stat pe anul 2011 nr. 286/2010.

Actul normativ prevede acordarea ajutorului pentru poliţiştii şi cadrele militare, care încetează raporturile de muncă cu MAI sau trec în rezervă, din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Potrivit dispoziţiilor, dacă persoanele în cauză sunt apte de muncă, dar nu se pot încadra din lipsă de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii, beneficiază de plata unui ajutor, stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar/poliţist, calculat în funcţie de salariul funcţiei de bază avut în luna schimbării poziţiei de activitate (50% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 1 şi 5 ani, 55% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 5 şi 15 ani inclusiv, respectiv 60% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă de peste 15 ani).

De precizat faptul că, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, necesitatea asigurării fondurilor bugetare pentru acordarea drepturilor salariale ale personalului propriu, aşa cum este definit prin prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată prin Legea nr. 15/2008, cu modificările ulterioare constituie, în contextul actual, o prioritate ce nu poate fi amânată.

În vederea respectării ţintei de deficit bugetar şi pentru încadrarea în cheltuielile de personal în limita alocată pentru anul 2011, prin Legea nr.286/2010, se impune ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să implementeze unele măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de categoriile de personal enunţate. Demersul presupune ca, în acelaşi timp, să fie adoptate şi unele măsuri de protecţie socială a persoanelor care vor face obiectul aplicării măsurilor de reorganizare instituţională.

29 comentarii

YAAKOV 16-06-2011 - 14:48

Sa le fie de bine ! Sa treaca la munca cinstita si sa nu mai umble dupa potcoave de cai morti.

Marius Bâtcă 16-06-2011 - 14:53

Ai o viziune foarte „ciudata”. Iti urmaresc cu interes comentariile, chiar daca iti place sa folosesti mai multe „porecle”. Ce intelegi prin munca cinstita? Postarea mesajelor pe siteuri la orice ora din zi si din noapte? :))

Bumerang 16-06-2011 - 15:01

Pt Marius Batca si Admin,
Pe vechiul forum Ziua se vedea IP-ul. Astfel diversionistii cu mai multe nick-uri erau depistati urgent. De ce nu mai apare IP-ul? Ar putea fi rezolvata problema cu privire la datele personale prin acceptul conditiilor inainte de inregistrare.

Marius Bâtcă 16-06-2011 - 15:05

🙂 Ma faci sa zambesc.
Pe bune. Chiar ai impresia ca esti amuzant?

Bumerang 16-06-2011 - 15:23

Nu-ti inteleg umorul. Si nici nu am dorit sa fiu amuzant.

Daca faci cumv aluzie ca oi fi eu vre-un diversionist, ma intrebeg de ce nu dai un whois pe ip-ul meu, pe care redactia il vede! Apoi, forumistii mai vechi ma stiu de mult. Eu nu am nevoie nici de mai multe nick-uri si nici de alte paravane. Nu stiu cat de des imi citesti comentariile, dar se pare ca nu ma cunosti!

Marius Bâtcă 16-06-2011 - 15:32

Era vorba despre dorinta ta de a afisa IP-urile. Nu te-am acuzat ca folosesti mai multe nick-uri. Am impresia ca am fost inteles gresit.

urbos 16-06-2011 - 16:33

Asta chiar daca a scrie sub sapte nickuri tine de schizofrenie…

YAAKOV 16-06-2011 - 16:51

Ba urbosule, a scrie sub mai multe nume tine de imaginatie, creativitate, spontaneitate, chiar si de umor. Nu trebuie sa ne folosim de schizofrenie ca sa explicam de ce a fost eclipsa aseara. Daca nu poti, nu te baga.

Domnilor jurnalisti, „noi” vrem sa dam impresia ca aveti multi cititori, sa va luati salariul intreg. Pe de alta parte, cine citeste ar putea crede ca populatia este activa, ca exista niste partizani pe Internet care lupta pentru binele prostimii din tara asta, Romanii de rand pot sa sape linistiti via sau porumbul,

neacsum 16-06-2011 - 15:09

Da bumerangule, si daca se poate si CNP-ul, si parolele bancare, ca sa stim cu cine stam de vorba. Si adresa si nr de telefon pentru verificare eventual sa aibe toti web sa ii putem vedea.Nu cine este , si cate id-uri foloseste este important, ci ce spune si cum o spune.

Bumerang 16-06-2011 - 15:28

Exagerezi. Cu IP-ul intreg vand in cel mai bun caz o firma, daca tasteaza de acolo. Daca omu’ este acasa nu vand numai providerul si orasul. Asa ca nu stiu care este problema. Oricum redactia vede ip-ul! Era sa uit poti lasa ultimul octet liber…

Sigur ca ce spune cititorul conteaza. Numai ca mie nu-mi plac spiridusii care poarta dialog cu ei insisi, sau se complementeaza pt a arata cata „sustinere” au. Daca tot suntem virtuali, macar sa nu ne clonam.

YAAKOV 16-06-2011 - 15:08

Ce te aia grija de ce fac eu ? Ce doresti domnule ? La comentariul asta este ceva porcos ? Vezi-ti de articolasele tale de valoare zero. Sa inteleg ca nu stii ce e aia munca cinstita ? Vrei sa-mi faci program ?

Categoria asta sociala, a militienilor, este cea care ne-ar rupe in bataie si chiar ne-ar impusca, daca am pune de-o revolta contra celor care ne oprima acum. Nu am respect pentru ei. La mine pe strada se vand droguri in vazul tuturor si politia se face ca nu vede. De ce sa-i respect pe coruptii astia ? Sunt pe mana cu toti escrocii.

Marius Bâtcă 16-06-2011 - 15:19

Eu chiar stiu ce e aia munca cinstita. Iti recomand un remediu naturist: ceai de tei! Face bine! In rest, Sanatate multa!

YAAKOV 16-06-2011 - 15:57

Iti urez sa lucrezi (chiar) cinstit. In rest, cred ca ceaiul de tei iti face mult mai bine dumitale. Te deranjasi prea din putin.

Marius Bâtcă 16-06-2011 - 16:24

E chiar distractiv/interesant cum am reusit sa starnesc un cuib de viespi (la figurat. nu are nici o conotatie negativa). Spre surprinderea mea (placuta), exista o legatura foarte stransa intre comentatorii acestui forum.
– Chiar beau ceai si m-am saturat de el (e adevarat ca nu e de tei)
-Eu nu adorm nici macar pe tastatura. Faza cu serverul mi-a placut 🙂
-:) nu era mai frumos sa spui din prima ca ai indoieli legate de probitatea morala a anumitor angajati din Politie? Crezi ca daca generalizezi si arunci cu C(cenzurat)T in toti politistii, rezolvi ceva?
Din punctul meu de vedere, in momentul in care faci asta, te cobori imediat la nivelul lui basescu.

Liviu 16-06-2011 - 15:09

Nene Batca, da’ eu cand postez si cum postez ?! Faptul ca detineti (?) acest forum nu va da dreptul sa amenintati si sa replicati batjocoritor … Faceti publice nick-urile care apartin unui acelasi IP si rezolvati problema. Ii lasati pe forumisti sa traga concluziile de rigoare. Sau este o deformatie profesionala ?!

Marius Bâtcă 16-06-2011 - 15:14

🙂 Batjocoritor? Fata de cine?

Liviu 16-06-2011 - 15:16

Nu dumneata, colegi de-ai dumitale … Sigur ca au raspuns cu aceeasi moneda si probabil enervati insa nu se procedeaza asa in situatia d-tra !

Liviu 16-06-2011 - 15:15

Ca pe vremurile celelalte: sa ne dea, sa ni se dea !!! Sa castige corect locul de munca, prin concurs ! Sa scoata toti basinosii slinosi din sistem si sa aduca mai tineri (si mai cinstiti daca se poate !). Problema este ca tinerii din ziua de astazi sunt cu muuult mai ipocriti si mai mincinosi decat aia mai vechii … Exemplul cel mai sugestiv si mai recent este Razvan Lucescu !

urbos 16-06-2011 - 15:15

De regula obsedatii de ip-uri sint ji dani. Hahaha!

neacsum 16-06-2011 - 15:17

Nu pot sa nu fiu de parerea lui Liviu. Domnii din redactie, nu este frumos ce faceti. Daca nu va convine ca unii folosesc mai multe id-uri, schimbati setarea , sau puneti ceva sa opriti aceasta practica , dar nu va mai luati de ei. Nu aveti dreptul nici sa dezvaluiti identitatea celor ce posteaza. Aveti grija, va jucati cu focul.cata vreme se respecta comentariile decente, e dreptul fiecaruia sa se exprime de cate ori vrea, pe cate id-uri vrea, la orice ora vrea, fie ca e in timpul programului de lucru sau al orelor de somn. Nea Batca, fara suparare, au dreptate.

Marius Bâtcă 16-06-2011 - 15:28

Domnule Neacsu, nu am dezvaluit identitatea nimanui. Eu inteleg DECENTA intr-un sens mult mai larg, care nu tine neaparat de expresii porcoase, injuraturi etc. Bineinteles, nu trebuie sa fim de acord. Si chiar nu ma supar. Dar perceptia asupra DREPTATII are un caracter foarte intim. Personal, consider ca nu au dreptate.

YAAKOV 16-06-2011 - 15:53

Domnule, pentru dumneata decenta este sa nu te trezeaqsca nimeni cand adormi cu capul pe server. Tocmai cand credeai ca nu mai zice nimeni nimic deranjant pentru sefi, se mai gaseste cate unul sa-ti faca viata grea. Apropo, dumneata esti Hu Ciuciu ? Ce ai vrea sa fie pe aci, o pajiste verde cu floricele si mielusei ? Sa intelegem din postarea dumitale ca ai viata grea si nu poti sa dormi in cizme. Grea viata, sa fii mereu vigilent.
Eu stiam ca jurnalistii scriu articole, nu stau pe forumuri cu ghioaga la spate.

Ciu Huhu 17-06-2011 - 17:14

Yaakove, hai recunoaste ca ti-ai vindut sufletul lui Basescu, si in Iad vei ajunge daca e asa!

Io nu-s M. Bitca, io-s un roman ardelean oarecare, din Ardeal!

YAAKOV 16-06-2011 - 16:05

Ba Batca, eu nici n-am iesit de pe site-ul asta de un an, atat de mult imi place ce scrieti. Si cand ma duc la WC merg cu spatele, sa nu pierd nimic din ce scrieti voi.
Ar trebui sa fiti onorati ma, ca va bag in seama.

YAAKOV 16-06-2011 - 16:14

Revin la problema cu coruptii din Politie. La o suta de metri de locuinta mea se vand droguri de mare risc si nimeni nu ia masuri. Pe o distanta de o jumatate de kilometru, de unde stau si pana la Piata Centrala, sunt cel putin patru chioscuri unde se vand etnobotanice, poate si heroina si alte droguri. Mi-e frica sa trec strada respectiva cand vin de la piata, pe langa interlopii care stau acolo ca mustele pe rahat.
Dar mi-e frica sa anunt la 112, pentru ca politistii sunt pe mana cu acei infractori si o pot pati. De asta mi-e scarba de politisti.

Cercul 16-06-2011 - 19:36

Asta-i un efect secundar al invatamantului tehnic, ce l-ati promovat. Mitocanilor le place practica si fara licee metalurgice si electrice nu le tinea clorofila pana a promova la gradul de infractor de la cel de copil problema. Basescu isi stia votanti si de aceea le-a pregatit multe culcusuri tehnice in invatamant.

YAAKOV 16-06-2011 - 21:27

Treci la salon si nu ne mai plictisi cu elucubratiile matale.

Cercul 16-06-2011 - 21:44

Da, eu sunt instanta unde afli raspunsul la intrebarile ce te framanta. La mine afli de ce infractorii si politistii sunt biunivoci.

Ciu Huhu 17-06-2011 - 17:16

Acilea-s de acord cu tine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult