Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Efect ziuaveche.ro: Europarlamentarul Gigi Becali anchetat de ANI

Efect ziuaveche.ro: Europarlamentarul Gigi Becali anchetat de ANI

scris de Ziua Veche
11 afisari

Dezvaluirile ziuaveche.ro despre europarlamentarul Gigi Becali, i-au determinat pe inspectorii Agentiei Nationale de Integritate sa se autosesizeze. Latifundiarul din Pipera va fi din nou cercetat de ANI, de data aceasta pentru legaturile cu patronii SC Leoser SA (nepotul si finul sau) carora le-a imprumutat 15 milioane euro si respectiv 12 milioane euro.

 

 

Anchetele ziuaveche.ro si-au facut efectul. Dezvaluirile noastre de miercuri privind posibila detinere, prin interpusi, a pamanturilor de la SC Leoser SA – Popesti Leordeni (firma a carui actionari principali sunt nepotul si finul latifundiarului din Pipera), au generat autosesizarea ANI – ne-au informat surse oficiale.

Astfel, Gigi Becali va trebui sa justifice inspectorilor de integritate ce se ascunde in spatele unor fabuloase contracte de imprumut. Incheiate in nume personal, in 2009, cu nepotul lui Vasile Geambazi (caruia i-a imprumutat 12 milioane de euro) si cu finul sau Horia Culcescu, supranumit “regele legumelor” (caruia i-a imprumutat 15 milioane de euro). Datorita unor declaratii din 2007 ale lui Becali, care lasa sa se inteleaga ca el se afla in spatele serelor Leoser (unde exista un conflict cu proprietarii de terenuri, care si-au castigat dreptul in instanta, dar nu pot intra in posesia terenurilor, intrucat acestea sunt detinute de Leoser SA) exista banuiala legitima ca cele doua imprumuturi pot fi gajate cu actiunile/patrimoniul respectivei societati comerciale. Cand Ziuaveche.ro a incercat miercuri sa obtina raspunsuri de la Gigi Becali cu privire la declaratiile sale de avere si interese si situatia celor doua imprumuturi, europarlamentarul roman ne-a injurat ca la usa cortului, bagadu-si p…a in noi. Amanunte jenante despre acest episod reprobabil, nedemn de un reprezentant al Romaniei in Parlamentul European, inclusiv inregistrarea audio, le puteti afla din numarul trecut al publicatiei noastre.

Ultimul meci cu ANI

Becali s-a mai ciocnit puternic cu ANI, anul trecut. Atunci ANI a sesizat Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, acuzandu-l pe latifundiar, ca a ascuns in declaratia sa de avere din 08.04.2009 instrainarea unui teren din Pipera, in valoare de 2.000.000 euro ,pe care l-a vandut firmei Mc Donald. Becali s-a aparat cu vehementa: “Este o tampenie ce a facut ANI. Cum sa fie infractunea de fals in declaratii? Pentru asta ar fi trebuit ca declaratia mea de avere sa aiba consecinte juridice, iar atata vreme cat eu nu am nici o functie publica, nu are nici un fel de consecinta juridica (…) Daca in 2008 as fi avut o functie de stat, as fi fost demnitar, atunci eram obligat sa declar acest lucru. Da, am vandut acel teren, iar banii i-am cheltuit, i-am spulberat. Nu ii mai am. Ce era sa scriu în declaratie ca am spulberat banii?”

0 comentariu

cercetas 15-05-2010 - 16:54

iar gunoiul poporului, acesti politicieni care ne-au adus in sapa de plastic (ca nici paduri sa facem coada nu mai avem) la gunoi nenica!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS