Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Efectele masacrului din Dorobanti: seful Directiei Medicale din MAI, demis

Efectele masacrului din Dorobanti: seful Directiei Medicale din MAI, demis

scris de A.B.
1 afisari

Venceron Vlăsceanu, directorul Direcţiei medicale a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a fost eliberat din funcţie, a anunţat luni ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Venceron Vlăsceanu a fost demis

Astăzi am primit rezultatele controlului privind împrejurările în care Gheorghe Vlădan (autorul atacului armat de la coaforul din zona Perla din Bucureşti, în urma căruia două persoane au fost ucise, n.r.) a fost încadrat ca personal contractual în MAI şi ulterior trecut în corpul agenţilor de poliţie. Angajaţii Corpului de control care au făcut verificările la Centrul medical de diagnostic şi tratament şi la Policlinica ministerului au constat o serie de nereguli cu privire la aplicarea normelor interne în domeniul resurselor umane, fapt pentru care am dispus punerea la dispoziţia ministerului pe o perioadă de trei luni şi eliberarea din funcţie a lui Venceron Vlăsceanu, director al Direcţiei medicale a MAI. De asemenea, s-a declanşat procedura cercetării prealabile faţă de directorul Direcţiei medicale pentru a se constata existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare„, a declarat Berca.

Ministrul a mai anunţat că directorul adjunct al Direcţiei Medicale a MAI, Cornel Emanuil Medruţ, este împuternicit, conform prevederilor legale, să exercite funcţia de director.  Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a cerut şi verificarea tuturor deţinătorilor de arme letale.
„Am cerut verificarea tuturor deţinătorilor de arme letale, lucru început deja, pentru a urmări dacă se respectă procedurile în vigoare, dar şi verificarea dosarelor pentru angajaţii MAI care deţin astfel de arme, începând cu cei din Poliţie”, a spus Berca, luni, într-o declaraţie de presă.
Totodată, el a menţionat că a solicitat o analiză a situaţiei posturilor încadrate din sursă externă, pe care o va prezenta în următoarea şedinţă a CSAT.

Gabriel Berca, a afirmat, luni, că în cazul autorului atacului din zona Perla, Gheorghe Vlădan, nu au fost respectate prevederile interne primite de la Direcţia Generală de Management şi Resurse Umane privind actualizarea situaţiei personale a angajatului.
„Mai mult, la jumătatea anului trecut, în urma solicitării scrise de a actualiza datele pe linie de resurse umane primit de la Direcţia de Resurse Umane, răspunsul Direcţiei Medicale s-a referit la cu totul alte aspecte decât cele solicitate. Un răspuns corect ar fi putut contribui la identificarea deviaţiilor de comportament ale angajatului”, a spus Berca într-o declaraţie de presă.
Potrivit acestuia, raportul Corpului de control a relevat faptul că în organizarea concursului de încadrare ca personal contractual în februarie 2006 a lui Gheorghe Vlădan nu au fost respectate cerinţele legale, neexistând fişa postului corespunzătoare funcţiei pe care acesta urma să o ocupe. El a menţionat că raportul Corpului de control va fi înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionarea dosarului penal în care este cercetat Gheorghe Vlădan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult