Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şefii OSIM trimişi în judecată de DNA

Şefii OSIM trimişi în judecată de DNA

scris de Ziua Veche
2 afisari

Directorul general al OSIM şi mai mulţi şefi de serviciu din Oficiu au fost deferiţi justiţiei de DNA, pentru mai multe fapte de corupţie, după ce au prejudiciat bugetul instituţiei cu peste 1 milion de lei, făcând plăţi nejustificate pentru mentenanţa unui program informatic, informează DNA.

Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a directorului general al OSIM, Gavril Alexandru Varga, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi a directorului economic al Oficiului, Irina Vâleanu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, delapidare, fals intelectual şi uz de fals, instigare la fals intelectual şi instigare la uz de fals, a anunţat DNA într-un comunicat de presă citat de NewsIn. Şeful Serviciului Financiar – Contabilitate, Marieta Delia Mărculescu, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, delapidare, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată, alături de şeful Biroului Resurse Umane, Carmen Narcina Săndulescu, şi şeful Biroului Financiar, Elena Laura Stancu. Casiera Eleonora Liliana Dobre este şi ea acuzată de delapidare, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată, iar şeful Serviciului Administrativ, Viorel Scurtu, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. În esenţă, OSIM a încheiat trei contracte de servicii informatice cu firma ECSO&EXO SRL, prin care Oficiul s-a angajat să plătească anual licenţa de utilizare a programului informatic EXMAN 3.W.3., deşi acea versiune de program fusese achiziţionată încă din anul 2002, fiind suficientă numai plata anuală a abonamentului pentru actualizarea programului şi asistenţă tehnică, potrivit DNA. În plus, preţul plătit de Oficiu pentru licenţa acordată pentru anii 2008 şi 2009, a fost majorat de 5,71 ori faţă de anul 2007.

Prejudiciul cauzat OSIM pentru servicii informatice este în sumă totală de 1.069.608,43 de lei (echivalentul a 291.521 de euro), reprezentând plăţile efectuate atât pentru licenţele aferente anilor 2007-2009, cât şi pentru serviciile suplimentare.

0 comentariu

Oneata 27-05-2010 - 14:26

Ori un guvern de uniune nationala ori duceti-va dracu cu partidele voastre.Lumea va muri de foame,iar voi umblati dupa putere ca niste hiene.

salut 27-05-2010 - 15:27

[quote name=”Oneata”] Ori un guvern de uniune nationala ori duceti-va dracu cu partidele voastre.Lumea va muri de foame,iar voi umblati dupa putere ca niste hiene.[/quote]

As spune ca „tipic romanesc” e comentariul tau.
„Tipic romanesc” e sa culpabilizezi colecti.
„Tipic romanesc” e sa nu poti sa intelegi ca un guvern care a avut crestere economica de 7% nu poate fi egal cu un guvern care are cadere economica cu 7%.
„Tipic romanesc” e sa …dar nu mai continui, am indoieli ca ai putea avea capacitatea de a intelege?

Personal, eu nu inteleg ce te face sa postezi?
– esti bugetar? In cazul asta esti doar „un idiot util”; Basescu si gasca lui conteaza pe tine
– esti privat? lucrezi la privat? OK, ti s-a implinit visul. A murit capra vecinului. Cat crezi ca vei rezista fara laptele ei, la care esti abonat?
– esti privat abonat la bugetul statului? Pui bordura peste bordura pusa anul trecut? Construiesti o sala de sport de 300 de locuri intr-un sat cu 600 de locuitori? Cat crezi ca va mai merge?
– esti platit ca postac pedele? Bravo tie, da’ eu zic sa inveti sa faci ceva, acum cat mai ai o resursa. Si sa nu-ti dai niciodata numele real; in curand a fi apropiat pedele va fi sinonim cu ciumat.

hasu 27-05-2010 - 21:40

adica astia care fac numai galagie dar nu vin cu nicio solutie pertinenta au cazut acum de undeva din cosmos? toata nenorocirea din tara asta oare cui se datoreaza? dar daca ne promiti miroane ca tot vanghelie va numi ministru invatamantului mergem pe mana ta.

argatu 28-05-2010 - 04:05

O alianta monstruoasa PSD/PNL nu numai ca este posibila dar ea exista.
daca se va pune pe hartie,acest lucru va insemna esecul asa numitei social-democratii sau a liberalismului.
Aceste partide s-au uzat si singura lor cale este lada de gunoi.Ele au creat premizele actualei crize.

M_D_L 28-05-2010 - 04:22

Iar dupa asta se vor refugia la mosiile lor achizitionate in Argentina si Brazilia (Iliecu, Mazare, etc), sau la hotelurile cumparate in tarile din Vest.

Numai o revolutie adevarata, o lovitura de stat, ceva care sa duca la schimbarea totala a acestui regim politic, la arestarea hotilor si tradatorilor, la confiscarea averilor dobandite prin frauda (majoritatea lor), ne-ar mai da o sansa de revenire la normal, dar refacerea a tot ce s-a distrus ar dura zeci de ani de foamete si munca grea.

Nosferatu 28-05-2010 - 04:30

Nu este din partidul care a instrainat o mare parte din averea tarii, SIDEX-ul, PETROM-ul, ROMTELECOM-ul, etc ?

Iancu 30-05-2010 - 07:52

PSD si PNL se autodeclara de stanga,respectiv dreapta.In fond ,partidele sunt gasti care trec peste orice principii doctrinare pentru a putea prelua”CIOLANAIADA”.In felul acesta s-a procedat in permanenta ,incepand din anul 1990.Si acum Mitrea doreste salvarea Romaniei.A existat Frontul Salvarii Nationale din decembrie 1989.In prezent se poate constata ce s-a salvat si ce s-a jefuit de cand a inceput „salvarea”,in 1989.
Mitrea se gandeste la modul prin care ar putea sa foloseasca inca odata minciuna pentru inselarea poporului.
Clanurile de partid au colaborat in toate modurile posibile in minciuna.Au fost facute toate combinarile posibile.Mitrea mai vrea o combinare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS