Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Emblema secuilor se muta in Egipt

UPDATE Emblema secuilor se muta in Egipt

scris de Ziua Veche
14 afisari

 

Fabrica de confectii Secuiana din Targu Secuiesc isi va deschide o linie de productie in Egipt, dupa ce in ultimii doi ani a disponibilizat 60% din angajati.
Secuiana Group este principalul producator de pantaloni din Romania, alcatuit din firma mama Secuiana SA si firmele Seconf SA, S’mode SA si firma de transport Secuiana Trans SA. Directorul de dezvoltare al Secuiana Group, Stoinescu Costica a declarat pentru ziuaveche.ro ca “suntem in stadiul de semnare a contractelor, vom muta utilajele, iar productia va incepe pe la jumatatea anului 2010”. Fabrica din Egipt va produce numai pentru export, intreaga productie urmand sa fie vanduta in SUA si Canada. Motivele pentru care Secuiana isi deschide fabrica in Egipt sunt mana de lucru ieftina si costul redus al utilitatilor. “Costul manoperei in Egipt este cu peste 50% mai mic decat in Romania, iar pretul utilitatilor este foarte mic fata de cel din tara noastra”, a precizat Stoinescu. Fabrica din Romania va functiona in continuare, cu 70% din productie pentru magazinele din tara. “In ultimii doi ani s-au facut disponibilizari si la noi, s-a renuntat la 380 de oameni, care reprezentau circa 60% din angajatii fabricii. Multi clienti s-au indreptat catre pietele din China si India si a trebuit sa ne restrangem activitatea. Fabrica din Targu Secuiesc nu se va inchide, iar pentru 2010 avem in plan ca 30% din productie sa fie pentru export, restul de 70% pentru magazinele din Romania”, a continuat Stoinescu. Cu o traditie de 35 de ani in productia de textile, Secuiana si-a orientat activitatea exclusiv catre sectorul de piata reprezentat de barbati, prin intermediul colectiei proprii, aparute sub brand-ul Adam’s.

UPDATE

Consiliul National Secuiesc nu poate sprijini dezvoltarea economica a “Tinutului Secuiesc” pana cand acesta nu isi obtine autonomia

 

Izsak Balasz, presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), a declarat pentru ziuaveche.ro, ca UDMR ar trebui sa sustina proiectul CNS privind reorganizarea regiunilor economice ale Romaniei, si nu invres, deoarece proiectul UDMR face referire la o regiune economica (Harghita, Covasna, Mures), fara personalitate juridica, spre deosebire de cel al CNS. Izsak Balasz a precizat ca in prezent, in “Tinutul Secuiesc”, nu exista institutii care sa poata interveni in situatii asemanatoare celei de la fabrica Secuiana. Mai mult, pentru a-si sustine ideea eficientei unei eventuale autonomi a “Tinutului Secuiesc”, presedintele CNS a amintit de regiunile autonome din Italia, care, dupa obtinerea autonomiei, au inregistrat o crestere economica spectaculoasa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS