Acasa Actualitate-InternaInvestigatii ENEL a pacalit statul roman cu acordul acestuia

ENEL a pacalit statul roman cu acordul acestuia

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Compania ENEL SpA nu a realizat investitiile asumate prin contractul de privatizare a societatii de distributie Electrica Muntenia Sud, dar autoritatile statului au fost complice.Aceasta este una dintre concluziile raportului final al Comisiei Senatoriale pentru Privatizare, raport facut public de curand (Citeste aici). Astfel s-a ajuns in situatia in care consumatorii suporta un tarif care a fost calculat in functie de sumele pe care ENEL Distributie Muntentia s-a obligat sa le investeasca. Investitiile nu au fost realizate, dar nici tarifele nu au fost reduse pe masura. Acest mod de calcul a fost acceptat foarte usor de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Un alt exemplu de indulgenta este usurinta cu care au acceptat reprezentantii Ministerului Economiei din Consiliul de Administratie sa nu se distribuie dividende. Daca s-ar fi distribuit dividendele, statul – prin Electrica – ar fi avut de castigat 167 de milioane de lei din profitul ENEL Distributie Muntenia si 48,8 milioane de lei de la ENEL Energie Muntenia. 

 

Citeste mai mult pe Euractiv 

0 comentariu

Parpanghel 02-06-2010 - 11:36

Ai incasat in avans niste banet pt. poeziile inca nescrise. Ti le-am platit noi, pulimea indiferent defaptul ca le vom citi s-au nu.Dar acum aduna o tara de karakter si spune deschis ADEVARUL!S-au te fierbi singur in moslicul dambovitzan!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult