Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Escrocheria prin metoda “Accidentul”. Percheziţii în Penitenciarul Galaţi

Escrocheria prin metoda “Accidentul”. Percheziţii în Penitenciarul Galaţi

scris de A.B.
11 afisari

Zece persoane, printre care şi deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, sunt cercetate pentru înşelarea mai multor persoane, pe care le-au sunat pentru a le cere bani spunând că trebuie să ajute o rudă a acestora implicată într-un accident de circulaţie.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au efectuat un număr de 20 de percheziţii domiciliare precum şi ale unor camere de deţinere din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Acţiunea desfăşurată a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, prevăzute art. 215 al. 1, 2 şi 5 Cod penal.

Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că modul de operare al grupului infracţional organizat consta în contactarea telefonică a mai multor părţi vătămate, de către o parte din membrii grupării, aflaţi în stare de deţinere în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, sub pretextul ca au câştigat premii importante sau că o rudă apropiată a suferit un accident de circulaţie.

Părţilor vătămate li se solicita fie plata impozitului, pentru a putea ridica premiul câştigat, fie remiterea unor sume de bani în vederea ajutării rudei aflate în dificultate. Sumele de bani achitate de părţile vătămate erau apoi ridicate de către alţi membri ai grupării şi remise liderilor grupului infracţional organizat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a 10 inculpaţi. Acţiunea s-a desfăşurat şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi. Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

2 comentarii

Antibasistul 14-09-2013 - 20:24

De unde aveau criminalii din inchisori, informații detailate despre victimile lor, DE LA SEREISTII CORUPȚI?

bibi 14-09-2013 - 20:35

si cine la aduc telefoanele in pennitenciar ??? intrebare intrebatoare pt tov. GARDIENI !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult