Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Eşti cămătar ? Închisoare de la 6 luni la 5 ani

Eşti cămătar ? Închisoare de la 6 luni la 5 ani

scris de M.I.
1 afisari

Camera Deputaţilor a adoptat marţi propunerea legislativă privind interzicerea activităţii de cămătărie, fiind înregistrate 168 de voturi „pentru”, 98 „împotrivă” şi 10 abţineri. 

Camatarii risca puscaria

Iniţial, proiectul de lege prevedea sancţionarea cămătarilor cu închisoare de la 1 an la 3 ani, însă deputaţii jurişti au propus ca sancţiunea să fie de închisoare de la 6 luni la 5 ani. Proiectul de lege a fost iniţiat de deputaţi ai PDL, printre care Marius Dugulescu, Adrian Gurzău, Petru Movilă, Daniel Bărbulescu, dar şi de doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, Amet Aladin şi Mircea Grosaru.

Proiectul de lege care interzice activitatea cămătăriei a fost respins de Senat, dar Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul de lege, care prevede că activitatea de cămătărie se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, a fost iniţiat de parlamentari ai PDL şi ai minorităţilor naţionale. Textul legislativ precizează că „prin camătă se înţelege dobânda excesivă pe care o ia cămătarul pentru sumele date cu împrumut”, iar cămătarul este definit ca fiind „persoana care dă împrumuturi băneşti în schimbul unei camete„.

1 comentariu

Viorica Ianc 19-10-2011 - 02:32

Pai, este numai o propunere ! Si pana ” la plinirea vremii ” se vor naste multi
feti morti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult