Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a emis ordinul nr. 824/29.10.2010 prin care se constituie echipe mixte de control pentru verificarea legalitatii activitatii magazinelor ce comercializeaza produse etnobotanice. Astfel, reprezentanti ai Brigazii de combatere a criminalitatii organizate Bucuresti – Serviciul Antidrog, Garzii Financiare, Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor, Directiei de Sanatate Publica Bucuresti si Directiei Sanitar Veterinare au continuat verificarile simultane la magazinele de tip “spice shop” incepute la sfarsitul lunii octombrie printr-o noua serie de controale. Doua actiuni de amploare au avut loc in noaptea de 29/30 noiembrie, cand s-au controlat magazinele situate in sectoarele 1, 2 si 5 si 3/4 decembrie, cand s-au verificat magazinele din sectoarele 3, 4 si 6.
Cu ocazia acestei operatiuni, au fost controlate 53 de magazine, au fost ridicate 368 de grame de substante etnobotanice, ambalate in 1025 de plicuri, cu o valoare de 29.365 de lei. De asemenea, sunt cercetate 36 de persoane, au fost intocmite 28 de dosare penale si au fost aplicate 40 de sanctiuni, in valoare de 216.000 lei. Un magazin a fost desfiintat, iar altor sapte li s-a suspendat activitatea. Toate substantele au fost inaintate catre Laboratorul Central de Analiza si Profil al Drogurilor, din cadrul IGPR, pentru expertizare.
“Doresc sa le multumesc acelor primari de sector care au raspuns apelului meu de a verifica modul in care aceste magazine sunt autorizate, pentru ca numai printr-o stransa colaborare a autoritatilor putem tine sub control si chiar elimina acest fenomen. Aici nu este loc nici de orgolii personale, nici de razboaie intre autoritati, pentru ca noi, reprezentantii statului, fie ca suntem primari sau prefect, suntem in razboi cu cei care vand substante periculoase copiilor nostrii (…) Sper ca, in curand, proiectul CGMB privind interzicerea magazinelor de etnobotanice pe o raza de cel putin 1000 m fata de scoli, unitati de cult si cultura, sa se materializeze intr-o hotarare de consiliu. De asemenea, sper ca magistratii sa trateze cu celeritate dosarele penale intocmite de politisti si astfel sa oferim un exemplu ferm persoanelor care au incalcat legea”, a spus prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.
0 comentariu
Maestre, asta e scris din adancul sufletului! Bravo!
Dar trebuie sa fie aduse unele completari:
!. Sir James Black a putut sa faca ce a dorit, pentru ca era un „Sir” si nu un amarat de cercetator emigrat din Europa de Est, care trebuie sa accepte multe compromisuri pentru a primi un salariu ceva mai mare decat in tara. El avea din ce sa traiasca, chiar daca si-a bagat picioarele in serviciul de la firma ICI.
Multi oameni de valoare, cercetatori sau din alte domenii, se pierd pentru ca nu au bani pentru a se mentine pe pozitie.
Daca si clasa noastra politica ar fi la fel de bogata ca cea din Vest (unde isi au sediul Puterile Coloniale), nu ar sta atat de cocosata in fata comisarilor europeni si si-ar impune punctul de vedere. Nu ar fi acceptat sa fie distrusa industria si n-ar fi instrainat petrolul si alte resurse naturale ale Romaniei, le-ar fi folosit in interesul propriu.
Tocmai pentru a nu ajunge in situatia asta, de bogatie si independenta politica, vesticii au casunat cu anticoruptia pe politicienii nostri. Se doreste sa-i tina in faza de semi-imbogatiti, de indivizi usor de controlat.
2. Oricat de profesionisti ar fi cei care ne conduc, daca li se ofera o suma sufient de mare, din Vest, pana la urma tot impotriva noastra vor actiona. Un exemplu bun in acest sens este Dacian Ciolos, care desi este reprezentantul Romaniei la UE, in practica este avocatul statului francez.
Deci, ininte de a pune profesionistii la treaba, trebuie rezolvata problema PROPRIETATII. Intreprinderile si bogatiile naturale care au apartinut statului (condus de indivizi corupti) au ajuns la staini chiar si in tari cu regim capitalist consolidat (Argentina), nu numai zona tarilor socialiste.
Sir James Black nu era lord din nastere. S-a nascut in familia unui inginer minier, baptist. A devenit Sir James Black ca urmare a verticalitatii sale rasplatite cu succes.
Asa in mintea ta aia obosita tu iti imginezi ca cerecetarea e asa o chestie ca un parc de distractii unde vin cercetatorii cu bani de acasa sa se joace prin laboratoare, iar aia care n-au parale satu cu nasurile lipte de gard si se uita cu jind inauntru.
Nu M_D_L-ule. Sa sti ca aici (ca de obicei) ai dat-o pe langa. Cercetarea e un domeniu unde oamenii talentati fac bani, indiferent ca vin din Anglia sau Europa de Est. Chiar foarte multi bani. Iar James Black facuse banuti frumosi pana atunci si slujba lui nu mai era demult una de subzistenta.
O alta imbecilitate carcateristica: te tangui ca politicienii romani sunt mai saraci ca cei din vest si de aia bla, bla, bla. Te inseli din nou. Politicienii romani sunt chiar foarte bogati. Si in general s-au imbogatit speculand prostia si frustrarile celor ca tine.
Cat despre Ciolos, nici nu ma asteptam la altceva de la tine. Evident ca un roman care s-a realizat si a ajuns in fruntea UE in mod onest prin inteligenta si munca sa, te zgandare pana la sufocare, pe tine cel ce ne marturiseai odinioara ca treci clasa toate loazele pentru ca treui sa-ti castigi si tu cumva leafa…
Aferim!
Pe voi, astia de la CIA, la ce varsta va pensioneaza ?
„Explicatiile” tale sunt conform fisei postului pe care il ocupi.
Cred ca nu-shi are rostul ca doi
romani sa-shi verse ofurile la nesfirshit
prin confruntari cu (pentru)idei
doar de dragul „contrelor ” de multe
ori esuate in contextul discutiei
despre unele articolele cum avem exemplu acum cel prezentat de Mircea Platon .
Retinerea in cazul de fatza la acest
articol necesita mai multa prudentza shi reflectare ,tratind subiectul la un nivel mai elevat daca nu academic asha
cum se desprinde din atitea postari anterioare ca nu sunteti – manivele – manelisti – !ACUM in cazul de fatza
trebuie respectata „tzinuta „…chiar daca la alte subiecte – CaNKanice –
putem sa ne abatem de la regula …manierelor elegante de comportament !EU daca la MIhaela Carlan am reactionat in „felul acela ” am o justificare :
– aceasta facind reclama anticonceptionalelor – in cel mai josnic – iresponsabil shi neprofesional ce pune viatza in pericol al multor femei care-o citesc …urmindu-i sfatul „falsmedical „
JD
… pentru ca va face firma de ras, din exces de zel.
Dar sunt dispus sa-ti dau dispense –
Incearca – greva „loiala”la domiciliu – in lipsa
de alte posibilitati !
Cea a foamei este ultima solutie cind ti-ai consumat ultima sperantza !
Mai am o intelegere pentru tine :
stresul care te consuma nu-ti faci familie buna !JD
nu sint facut sa bat din palme la orice semn dar gasesc gasesc adevar in tot ce spune dl platon -profesionistii sant oamneni cu talent nativ ,sint oameni care nu dorm pina ce nu gasesc solutii la probleme, sint oameni care ignora zimbetul ironic al obscurilor, sint oameni pe care nu-i poti cumpara cu 2 lei ,sint oameni . Dar acestia nu vor avea loc printre noi caci succesul lor creaza un zid in jurul lor format din minti mediocre care se complac in puerilismul lor, vor gasi mereu cate ceva care sa i ampiedice sa faca treaba asa cum ai cere constiinta .Aoi vine plafonarea renunta sa mai lupte ,uneori zimbeste ascuns cind vede niste viduri unmane ca distrug in nestiinta lor tot ce s-a creat cu munca ,-cu sudoare . Unde ne sint specialistii? sint peste tot dar nu sint lasati sa isi faca treba . li se dicteaza tacere ,li se fura munca sant dezbracati in vazul lumii si li se gasesc defecte
In prezent, Evul Mediu este descris ca un timp al saraciei, inapoierii si sclaviei economice, caruia i-a pus capat revolutia industriala, dar istorici seriosi din epoci mai timpurii sunt de alta parere.
Thorold Rogers, un istoric care a predat la Universitatea Oxford in secolul 19, ne spune ca in Evul Mediu « un muncitor isi putea intretine complet familia lucrand doar 14 saptamani pe an ». 14 saptamani reprezinta doar un sfert dintr-un an. In restul timpului, oamenii lucrau pentru ei insisi, studiau sau pescuiau. Unii au ajutat la construirea catedralelor, care au aparut peste tot in Europa, lucrari masive de arta, care au fost construite de voluntari. Unii isi foloseau timpul liber pentru a vizita aceste locasuri de cult. Sute de mii de pelerini aveau timp sa viziteze anual catedrala Canterbury. William Cobbett, autorul «Istoriei Reformatiei» nota ca si catedrala Winchester a fost construita « atunci cand in Anglia nu existau oameni saraci, cand fiecare muncitor in Anglia era imbracat cu haine bune din lana, cand existau carne si paine din abundenta ». Banii erau suficienti pentru inventii si arte, sustinandu-i pe Michelangelii, Rembradtsii, Newtonii si Shakespearii din acea perioada.
Suntem foarte inclinati sa credem ca doar in timpurile noaste a putut exista un sistem de educatie generalizat. Dar, in fapt, educatia de care se bucurau oamenii din micile orase medievale, reprezinta un ideal de propasire a maselor prin educatie, ideal care nu a mai putut, nici pe departe, fi atins, in secolele care au urmat. Secolul 13 a produs cel mai impresionant sistem de scoli tehnice pe care l-a cunoscut omenirea vreodata. Aceste orasele medievale, in timpul constructiei catedralelor, a cladirilor publice, a diverselor resedinte ale nobililor si roialitatilor, au reusit sa atinga un asemenea nivel artistic, care nu a mai fost egalat si este admirat pana in zilele noaste.
In Evul Mediu nu a existat proletariat.
Aceste realizari sunt atribuite sistemului financiar care interzicea camata, adica perceperea unei dobanzi pentru un imprumut. In loc sa imprumute, de la camatari, aur, oamenii simpli faceau comert folosind ca moneda «tallies», bucati de lemn sectionate, pe care era inscrisa o valoare. Spre deosebire de aur, nu era posibila o penurie de «tallies», adica penurie de lemn, si spre deosebire de bancnotele de hartie, erau foarte, foarte greu de falsificat, datorita amprentei unice a fibrei lemnoase, produsa prin rupere. Erau doar o unitate de masura pentru bunuri si servicii. Acest sistem evita atat depresiunea economica, datorata lipsei aurului, adica a creditului, cat si inflatia, datorata tiparirii de bancnote, peste nivelul de bunuri si servicii. Cum «tallies» apareau in acelasi timp cu bunurile si seviciile, crescand impreuna cu cererea si oferta, preturile ramaneau stabile.
Eu cred ca ICI nu a avut incotro si goana dupa profit era determinata de nevoia stringenta de a achita creditul la banca, plus dobanda. Daca menegerii ICI ar fi avut putere, l-ar fi incurajat pe Sir Black sa creeze, caci teoria «oblicitatii» o cunosc toti oamenii, intuitiv.
timpuri diferite oameni diferiti-bineinteles constiinta trece prin stomac ,multitudinea argumentelor ne face sa oscilam intre constiinta si scopul material ,rareori aceste doua s-au impletit .Sa nu uitam ca fara TESLA nu am fi fost aici ,fara TALES si PITAGORA nu ar fi fost EINSTEIN si TESLA , fara descoperirile in domeniul metalurgic in perioada anilor 1800-1920 nu s-ar fi creat baza materiala a exploziei economice a sec xix si xx iar aici ma intorc la continutul articolului de mai sus -avem nevoie de specialisti politici de specialisti in toate domeniile si sa-i lasam sa-si faca treaba dar pr obabil ca nu va fi asa vom continua sa vedem pe scena politica descendenti a clasei proletare care au tarat acest petic de tara prin cele mai adinci noroaie au distrus pe toti cei ca re nu gindeau ca ei pe toti cei care au refuzat „lumina de la rasarit”. O-fotografie veche a unui bunic de-l meu m-a facut sa- mi amintesc spusele mamei despre acel barbat cum a fost deconcentrat in timpul razboiului spre a sustine frontul cu alimente carne ,lina ,brinza ,cereale . Apoi dupa razboi a fost clasificat chiabur bineinteles presiun,hartuiri pina a cedat ‘uriasa ‘suprafata de pamintde 3,5 ha pentru care probabil a muncit sa o poata cumpara .Tirziu am inteles de ce tata stringea din dinti la cuvintarile tovarasului.Deci daca am uni punctele istoriei cei care distrug in continuare sint descendentii celor care au distrus in trecut