Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Europol: Aderarea României la Schengen = imigraţie ilegală

Europol: Aderarea României la Schengen = imigraţie ilegală

scris de M.A.
11 afisari

Extinderea frontierei spaţiului Schengen prin aderarea la termen a Bulgariei şi României este susceptibilă să încurajeze imigraţia ilegală pe la frontiera greco-turcă, a apreciat marţi un oficial Europol, la Sofia.

Europol

„Accesul posibil al României şi Bulgariei la zona Schengen (…) riscă să crească presiunea asupra frontierei greco-turce, iar coasta bulgară la Marea Neagră riscă să devină o ţintă a imigraţiei ilegale”, a apreciat Jean-Dominique Nollet, comandantul Unităţii de Analize din cadrul Europol, într-o conferinţă de presă pe tema extinderii Schengen, transmite Mediafax.

Pe viitor, grupările infracţionale albanofone, turce şi provenind din fosta Uniune Sovietică „ar putea exploata aderarea Bulgariei şi României (la Schengen), dar şi eliminarea obligativităţii vizelor pentru ţări din Balcanii Occidentali”. Viitoarea eliminare a obligativităţii vizelor Schengen, luată în considerare pentru cetăţenii Ucrainei şi Republici Moldova, riscă, de asemenea, să faciliteze activităţile infracţionale, potrivit lui Nollet.

Dintre toate centrele de activitate infracţională organizată din Europa, tocmai regiunea Balcanilor a cunoscut „cea mai mare expansiune în ultimii ani”, în materie de trafic de droguri, contrabandă şi trafic cu fiinţe umane, potrivit unui raport recent al Europol. Aderarea Bulgariei şi României la Schengen „nu trebuie să sperie pe nimeni”, a subliniat reprezentantul Europol, insistând, totodată, asupra necesităţii de a se lua „măsuri adecvate” dinainte.

1 comentariu

tanase marian 15-06-2011 - 10:13

excelentele voastre este deja prefigurata o lume sinistrra capitalista si de dreapta,,………..ne vindem copii, populatia nenorocita an aceasta guvernare de dreapta,scade,,. eu ca suferind am gasit la spitalul militar al m. i. medicii beti an cabinet,,. recent un derbedeu medic la fundeni si subordunat al doamnei prof. dr. virginia ion neurologie etajul trei,.m a dat afara anstrada din spital desi nu puteam merge ca si acum,,.esteo lume olnava an totalitate si noi tot mai credem an baliverne , strig deznadajduit ca nu pot sa merg si nu ma asculta nimeni,,ancotro ne andreptam cohorta de handicapati condusi de conducatori bolnavi si hoti,,……………….nihil sine deo,,………………

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult