Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Evadat periculos căutat de autorităţi

Evadat periculos căutat de autorităţi

scris de D.P.
2 afisari

Deţinutul evadat Eugen Galeşu nu a fost prins până joi, deşi efective importante de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizate în mai multe judeţe pentru găsirea acestuia.

evadatÎn vârstă de 40 de ani, el este considerat a fi periculos, fiind condamnat la trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi fiind cercetat pentru comiterea a două crime, în aprilie 2010, în comuna buzoiană Năieni.

Eugen Galeşu, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, a fugit, miercuri după-amiază, de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces, informează Mediafax. Deţinutul a evadat din camera de arest a Judecătoriei Moreni, prin escaladarea ferestrei.

Potrivit unor surse din Poliţie, mai mulţi martori au relatat că după ce a reuşit să fugă din sediul Judecătoriei Moreni bărbatul s-a urcat într-un taximetru şi a coborât în localitatea Ghirdoveni, de lângă Moreni, de unde a fugit pe câmp.

Potrivit reprezentantilor Poliţiei Dâmboviţa, angajaţii închisorii au fost audiaţi de către poliţiştii din Moreni, iar anchetatorii urmează să stabilească în mod concret împrejurările în care a avut loc fuga deţinutului din Buzău, atribuţiile şi responsabilităţile fiecărui gardian.

Conform sursei citate, opt gardieni care au însoţit la Judecătoria Moreni mai mulţi deţinuţi sunt cercetaţi de poliţişti într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, dosarul urmând să fie trimis Parchetului Tribunalului Dâmboviţa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult