Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Evaziune fiscalǎ. Percheziții la firme din domeniul comercializării de legume şi fructe

Evaziune fiscalǎ. Percheziții la firme din domeniul comercializării de legume şi fructe

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Polițiștii efectueazǎ 46 de percheziții, miercuri, 1 octombrie, la persoane şi firme bănuite de evaziune fiscală evaziune fiscală în domeniul comercializării de legume şi fructe.

Evaziune fiscalǎ. Percheziții la firme din domeniul comercializării de legume şi fructe (foto:opiniabuzau.ro)

Evaziune fiscalǎ. Percheziții la firme din domeniul comercializării de legume şi fructe (foto:opiniabuzau.ro)

Peste 170 de poliţişti au fost mobilizați ȋn dimineața de miercuri, 1 octombrie, pentru efectuarea, a 46 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Buzău, Teleorman şi Giurgiu, fiind vizate locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi sediile unor societăţi comerciale, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. Conform mediafax, operaţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, cetăţeni români şi italieni, bănuite de comiterea de ilegalităţi în domeniul comercializării de legume şi fructe, cu un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro. În fapt, în scopul deducerii taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, cei în cauză ar fi înregistrat fictiv în contabilitatea agentului economic achiziţii şi vânzări fictive derulate prin 15 societăţi fantomă, în perioada decembrie 2013 – august 2014. În urma percheziţiilor, 27 de persoane vor fi conduse la audieri.

Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, în care poliţiştii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală. La acţiune participă 174 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi specialişti criminalişti din cadrul Poliţiei Ilfov, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Capitalei, şi din inspectoratele judeţene de poliţie Buzău, Giurgiu şi Teleorman. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al DIPI şi SRI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult