Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Evaziunea fiscalǎ: Percheziții DIICOT ȋn mai multe județe

Evaziunea fiscalǎ: Percheziții DIICOT ȋn mai multe județe

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Zeci de percheziţii au loc, ȋn dimineaţă de miercuri, 25 septembrie, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, la persoane şi la sediile unor firme suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 1,6 milioane de euro.

Evaziunea fiscalǎ: Percheziții DIICOT ȋn mai multe județe

La percheziţii, care au loc la 25 de adrese din cele trei judeţe, participă ofiţeri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi trupe speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara. Potrivit unor surse judiciare, citate de mediafax, 20 de percheziţii au loc în judeţul Caraş-Severin, patru în Mehedinţi şi una în Gorj, iar procurorii au emis 20 de mandate de aducere la audieri, persoanele vizate fiind suspectate de evaziune fiscală cu facturi false, prejudiciul adus statului fiind de 1.600.000 de euro, spun sursele citate.

Aceleaşi surse afirmă că în octombrie 2012, în urma unei sesizări a SRI, procurorii DIICOT Timişoara au început monitorizarea mai multor oameni de afaceri din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, care emiteau facturi false către „firme fantomă” ce figurau pe numele unor oameni ai străzii sau care apoi erau închise. În baza acelor facturi, patronii îşi deduceau TVA, iar cei ale căror firme aveau profit îşi diminuau baza impozabilă, prejudiciind astfel bugetul.

1 comentariu

UnUL 25-09-2013 - 13:25

Românii fură cu drag. În special cei din sud.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult