Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ex-şef ADS, condamnat la 6 ani închisoare

Ex-şef ADS, condamnat la 6 ani închisoare

scris de Ziua Veche
1 afisari

Fostul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Daniel Drăgan a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, transmite Agerpres.


De asemenea, instanţa a interzis inculpatului atât pe perioada executării pedepsei cu închisoarea, cât şi timp de 6 ani după executare exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Instanţa a dispus anularea deciziilor ADS şi l-a obligat pe inculpat la plata a 27.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat, pe 18 mai, pe Daniel Drăgan la şase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

În plus, instanţa a hotărât desfiinţarea a două decizii semnate de fostul preşedinte ADS.

Vezi ce a mai scris ziua veche despre Daniel Dragan, aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult