Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Alte interese pe care Gigi Becali le-a ascuns Parlamentului European

Alte interese pe care Gigi Becali le-a ascuns Parlamentului European

scris de Ziua Veche
3 afisari

Europarlamentarul George Becali, care a  ne-a injurat ca la usa cortului in Postul Pastelui, nu a pus niciun fel de interese in declaratia speciala depusa la Parlamentul European in anul 2009, cand a preluat mandatul de deputat european, desi detine uriase afaceri, printre care si o fabrica de armament!!!

 

 

 

Declaratia data (vezi facsimil 1) este alba, nu contine nimic la niciun capitol. Chiar daca cerintele din declaratie sunt sumare, si destul de vagi in formulare, alti europarlamentari romani (vezi declaratia deputatei Daciana Sarbu – facsimil 3) si-au declarat actiunile detinute la diferite firme, ori functiil

e din politica sau alte organisme. Pentru ca declaratia tip de interese de la Parlamentul European contine mai multe rubrici, printre care si cea intitulata “informatii suplimentare”, pe care fiecare le-au interpretat cum au dorit, in sensul ca unii au declarat firmele detinute, iar altii nu. Printre acestia din urma se numara si George Becali, fara indoiala cel mai bogat europarlamentar roman.

In timp ce fisa de interese a europarlamentatului George Becali e goala-goluta, averile sale din Romania de naucesc pur si simplu. Iar averile nu pot sa fie desprinse de interese, cata vreme atunci cat detii o afacere, este evident ca nu poti sustine ca nu ai interese, cand ai, doar ca sa-ti mearga bine. Indiferent de mijloace.

Iata averile unde si are interesele lui Becali

Conform datelor furnizate de Registrul Comertului, George Becali detine actiuni la urmatoarele societati comerciale:

–        SC AVICOLA IASI SA, unde Becali detine peste 85% din actiuni, in valoare de peste 16 milioane ron;

–        SC EUROPEAN IMOBILIAR DEVELOPERS SRL, unde Becali detine 33% din actiuni;

–        SC ROMES SA Voluntari, unde Becali detine peste 78% din actiuni;

–        SC UZINA MECANICA DRAGASANI, cu obiect de activitate “fabricarea armamentului si munitiei”!!!, unde Becali detine peste 90% din actiuni;

De asemenea, Becali mai detine circa 100 de apartamente in Zimnicea si sase blocuri de locuinte cu cate cinci etaje, evaluate la circa 26.000.000 euro, numeroase masini si bijuterii, o vila cu teren de 3.300 m.p. In sectorul 1 din Bucuresti, precum si sute de hecatere de teren in Voluntari, Otopeni, Balotesti, Pitesti, Braila si Bucuresti.

Imprumutul catre Clubul Steaua

Un mare semn de intrebare il constituie legaturile lui Becali cu SC FC STEAUA SA, unde a fost actionar, apelat in toata presa drept “patronul Clubului Steaua”. In prezent, Becali nu mai detine nici o actiune la SC FC STEAUA SA. Vanzarea actiunilor catre rudele sale a fost recunoscuta anul trecut de latifundiar in stilu-i caracteristic: “De azi nu voi mai fi patron, nici acţionar, ci doar parinte spiritual. Ma voi ocupa doar de politica. Sa vedem pe cine mai execută cheliosul ala de Bodu acum”. In schimb, din ultimele sale declaratii de avere depuse in Romania, rezulta ca Becali a detinut in 2009 26% din actiunile SC FC STEAUA SA, in valoare de 198.000 ron. Conform ultimei sale declaratii de avere Becali a recunoscut ca are un imprumut de 61.255.970 ron catre SC FC STEAUA SA, inca de cand detinea cele 26% din actiunile clubului. Oare prin acest imprumut, George Becali controleaza in continuare Clubul Steaua? Multe ar fi intrebarile de pus europerlamentarului, insa reamintim ca atunci cand am dorit sa vorbim cu el pentru a ne explica situatia intereselor lui, acesta ne-a bagat in p..a lui, in cel mai grobian mod de exprimare cu putinta.

Conturi goale, imprumuturi de zeci de milioane de euro

Poate cea mai nastrusnica situatie care ilustreaza averile si intereselel legate de aceste averi detinute de George Becali este cea a conturilor sale bancare. Ziuaveche.ro a intrat in posesia Anexei I a declaratiei sale de avere date in Romania, dupa ce a devenit europarlamentar, mai precis la data de 30.07.2009 (vezi facsimil 2). Conform acestui act, Becali a declarat 24 de conturi de la diferite banci. Pentru cine se pretinde unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri ai Romaniei, si declara averi de miliarde de euro, conturile latifundiarului sunt aproape goale. Cateva sute de lei, de euro sau dolari, pe ici pe colo, cu doua exceptii (doua conturi care cumulate depasesc suma de un milion de ron).

In schimb, la capitolul imprumuturi in nume personal, Becali a declarat sume naucitoare:

–        61.255.970 ron catre SC FC STEAUA SA;

–        26.295.954 ron catre SC AVICOLA IASI SA;

–        4.586.903 ron catre SC UM DRAGASANI SA;

–        1.000.000 ron catre SC ARCOM SA;

–        4.000.000 euro catre Viorel Tudorache;

–        15.000.000 euro catre Horia Culcescu;

–        4.000.000 euro catre Costel Bucur;

–        3.000.000 euro catre Teia Sponte;

–        800.000 euro catre Gheorghe Goga;

–        12.000.000 euro catre Vasile Geambazi;

–        9.000.000 euro catre Mitica Bucsaru;

–        1.000.000 euro catre Aurelian Constantin;

Intrebari catre Becali

Ziuaveche.ro nu a putut avea un dialog civilizat cu europarlamentarul George Becali

Totusi intrebarile noastre persista, astfel incat il rugam pe europarlamentar prin intermediul acestui articol sa ne raspunda la urmatoarele intrebari:

–        ce se ascunde in spatele imenselor imprumuturi financiare acordate unor apropiati sau unor firme unde a avut sau are interese?

–        cum se face ca un om in conturile caruia bate vantul, face imprumuturi colosale?

–        ce garantii imobiliare sau de alta natura au fost angajate in schimbul imprumuturilor acordate?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult