Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Explozie de proporţii la Bistriţa. Un bloc a sărit în aer

Explozie de proporţii la Bistriţa. Un bloc a sărit în aer

scris de A.P.
51 afisari

Nouă persoane au fost transportate la spital, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unei explozii produse într-un apartament dintr-un bloc din centrul municipiului Bistriţa, aproximativ o sută de locatari din cele 40 de apartamente ale imobilului fiind evacuaţi şi ulterior fiind cazaţi la rude sau într-un adăpost pus la dispoziţie de primărie.

bloc explozie bistritaExplozia care a avut loc în cursul nopții de marți spre miercuri într-un apartament din municipiul Bistrița s-ar putea să fi fost provocată chiar de tânărul de 24 de ani care locuia în imobil și care s-a ales cu arsuri pe aproximativ 70% din corp.

Comisia de evaluare a incidentului ia în calcul declarațiile făcute de vecinii și cunoscuții tânărului care spun că acesta ar fi avut probleme de integrare, că obișnuia să consume droguri și că se certa foarte des cu bunicul care locuia în același apartament, dar care nu a fost acasă în momentul producerii deflagrației.

Explozia a afectat aproximativ 65 de apartamente din două blocuri zona fiind în prezent împrejmuită. Au fost distruse bucăți din structura blocului și geamurile apartamentelor. Patru persoane care locuiau în apartamentele alăturate și care nu mai prezintă siguranță au fost cazate în cursul nopții la un centru de cazare a persoanelor fără adăpost din municipiul Bistrița.

Aproximativ o sută de persoane din cele 40 de apartamente ale blocului au fost evacuate, iar temporar au fost cazate la rude sau la prieteni sau într-un adăpost pus la dispoziţie de primărie.

Comisia urmează să analizeze câte alte apartamente nu mai pot fi locuite în prezent și să găsescă soluții pentru locatarii acestora.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, spune că niciuna dintre cele opt persoane care au fost transportate la UPU Bistrița nu a rămas internată rănile fiind minore.

Cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaze, angajații firmei de furnizare a gazului aflându-se în zonă pentru a verifica situația.

Din comisia care evaluează acest caz fac parte reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei Bistrița, Inspectoratului de Stat în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Nouă persoane au fost rănite în urma unei deflagrații produse în miez de noapte într-un apartament din municipiul Bistrița, cel mai afectat fiind un tânăr de 24 ani din locuința de la care a pornit totul, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Ioan Budurlean.

Alte opt persoane din apartamentele alăturate au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care și un copil mic, însă doar trei dintre acestea au rămas în evaluare la unitatea de primire urgențe a Spitalului de Urgență Județean din Bistrița, restul fiind externate.

Pacientul rănit grav, care prezintă arsuri pe o suprafață de 70% din corp, a fost transportat la o unitate medicală din București pentru îngrijiri de specialitate, în stare gravă.

Explozia s-a produs într-un bloc cu 40 de apartamente, toate resimțind suflul deflagrației. Aproximativ cinci dintre acestea au fost mai grav afectate.

Alte 25 de apartamente din blocurile învecinate au fost afectate de asemenea, spărgându-se geamurile acestora.

O comisie de evaluare a situației s-a deplasat miercuri dimineața la locul exploziei, pentru a verifica starea imobilelor și a stabili cauza deflagrației. Cel mai probabil, explozia s-a produs în urma acumulării de gaze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult