Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Explozie într-un bloc din Piteşti. O fetiţă a murit

Explozie într-un bloc din Piteşti. O fetiţă a murit

scris de A.B.
2 afisari

O fetiţă în vârstă de 7 ani a fost găsită moartă, duminică, într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe din municipiul Piteşti, în care s-a produs o explozie urmată de un incendiu.

Cadavrul copilului a fost găsit în apartamentul în care s-a produs explozia, după ce pompierii au lichidat incendiulPoliţiştii au început o anchetă în acest caz, la faţa locului fiind aşteptată o echipă de criminalişti.O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică, într-un bloc de locuinţe din cartierul piteştean Războieni, locuitorii imobilului fiind evacuaţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, incendiul a cuprins un apartament de la mansarda imobilului, la faţa locului intervenind patru autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti, două echipaje SMURD, precum şi mai multe ambulanţe.

„Avem o persoană rănită din apartamentul respectiv, cu arsuri. Doi copii intoxicaţi uşor cu fum au fost şi ei transportaţi la spital. (…) Incendiul a fost localizat şi se acţionează pentru lichidarea acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, locotenent Mădălina Epure.

Explozia s-a produs, cel mai probabil, în timp ce aceasta încerca să umple baloane cu heliu folosind o instalaţie de gaze improvizată, posibil o butelie. Alte cinci persoane au fost intoxicate cu fum.

Explozia a avut loc în cartierul piteştan Războieni, la blocul G1, pe scara C, o clădire de locuinţe sociale.

„Este vorba de o femeie de 53 de ani, care a suferit arsuri de gradele unu şi doi şi a fost transportată la spital, starea ei fiind stabilă. Se pare că ea manipula nişte baloane şi s-a produs o acumulare de gaz. (…) După lichidarea incendiului va fi demarată o anchetă, pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii exploziei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

În afară de femeia care a suferit arsuri şi de cei doi copii transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, alte zece persoane intoxicate cu fum au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Prefectul Cristian Soare, care a ajuns la locul producerii incendiului împreună cu reprezentanţii administraţiei locale, a anunţat că urmează să se găsească soluţii de cazare temporară pentru locatarii apartamentelor afectate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult