Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – EXPLOZIE LA DEDEMAN în Botoşani, a fost activat planul roşu de intervenţie (VIDEO)

UPDATE – EXPLOZIE LA DEDEMAN în Botoşani, a fost activat planul roşu de intervenţie (VIDEO)

scris de Misu Andrei
190 Afisari

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la un magazin de bricolaj din municipiul Botoşani, autorităţile activând planul roşu de intervenţie.

Numărul victimelor exploziei de la magazinul Dedeman din Botoşani a ajuns la 15, potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani, Ştefan Bercea.

Una dintre victime este minoră. 

Trei dintre cele 15 victime au fost transferate către centre universitare din Iaşi şi Bucureşti, iar patru au rămas internate la spital.

„În cursul zilei de astăzi am fost anunţaţi de declanşarea Planului Alb Cod Roşu prin care iniţial au fost opt victime anunţate, ulterior s-au prezentat în cadrul spitalului 15 victime, 14 adulţi şi un minor. Trei dintre cele 15 victime au plecat spre centre universitare, unul la Iaşi şi doi la Bucureşti, patru au rămas internaţi în cadrul spitalului, doi în cadrul Secţiei ATI şi doi în cadrul Secţiei Chirurgie plastică, iar cinci pacienţi au fost lăsaţi să plece la domiciliu pentru că prezentau leziuni uşoare. În prezent, în spital mai sunt trei pacienţi, un minor şi doi adulţi în supraveghere”, a afirmat Ştefan Bercea.

ISU Botoşani anunţă că victimele din incident sunt zece bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 63 de ani.

”Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital de arşi din ţară”, a transmis ISU Botoşani.

Celelalte victime prezintă arsuri si traumatisme.

UPDATE: ”Centrul comercial deţine autorizaţie de securitate la incendiu”, au transmis oficialii IGSU. 

UPDATE: ISU Botoşani anunţă că încă o victimă, a 13-a, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. 

UPDATE: Autorităţile anunţă că pentru una dintre victime a fost solicitat elicopterul SMURD Black Hawk

UPDATE –  ISU anunță că 12 victime au fost transportate la spital, dintre care o persoană în stare gravă, intubată.

Un număr de 12 victime au fost transportate la spital în urma exploziei care s-a produs, vineri, la un magazin de materiale de construcţii din Botoşani, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Conform sursei citate, una dintre victime este în stare gravă, fiind intubată. „Elicopterul SMURD BlackHawk urmează să decoleze de la Bucureşti spre Botoşani”, precizează IGSU.

Update Ora 11.00: Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, la Antena 3, că lucrurile sunt în dinamică.

Au fost evacuate peste 100 de persoane din magazin, iar ultima informație este că sunt zece persoane rănite, conștiente, cu arsuri de gradul I și II.

Au fost alertate două elicopetere SMURD și un avion SMURD de la București.

UPDATE – ”Până la acest moment, 10 persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar echipe operative derulează, la acest moment, misiuni de căutare-salvare în interiorul centrului, pentru identificarea altor persoane posibil surprinse de suflul exploziei”, a transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că cele 10 victime sunt conştiente şi prezintă diverse traumatisme şi arsuri.

”Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD şi prealertat avionul SMURD. Din informaţiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate”, a mai precizat sursa citată.

Incendiul este lichidat.

UPDATE: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi anunţă, vineri, că traficul este îngreunat pe DN 29 la ieşire din Botoşani spre Suceava pentru a permite intervenţia echipajelor.

”Plan Roşu de Intervenţie în urma unei explozii produse la un magazin de materiale de construcţii de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, pe DN 29. Sectorul de drum este în administrarea municipalităţii botoşănene, însă traficul este îngreunat (pe un sens, alternativ) pentru intervenţia echipajelor ISU/SMURD/Poliţie ”, a transmis DRDP Iaşi.

 

La faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, o autospecială transport personal victime multiple, două ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu de intervenţie. Misiunea este în dinamică”, arată IGSU. 

Din primele informații, cel puțin șapte persoane au fost rănite, iar zeci de persoane s-au autoevacuat. Salvatorii caută în interiorul magazinelor alte posibile victime.

Primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat la Antena 3 că zece oameni au fost răniți și transportați la spital. Ei sunt angajați ai magazinului, conform edilului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult