Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Explozie la mina Uricani. Un mort şi trei răniţi

UPDATE – Explozie la mina Uricani. Un mort şi trei răniţi

scris de B.C.R
9 afisari

UPDATE – Cei trei mineri răniți în explozia care a avut loc luni la mina Uricani și care au fost aduși în București sunt stabili, însă toți sunt intubați, a precizat, marți, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

Doi răniți se află la Spitalul de Arși și li s-au toaletat rănile. Unul dintre aceștia are arsuri pe 40% din suprafața corpului, iar cel de-al doilea, pe 10%, ambii având căile aeriene afectate.

Cel de-al treilea rănit, internat la Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’, este și el intubat, urmând a i se face pe parcursul zilei de marți o bronhoscopie.

Minerul dat dispărut în urma exploziei de la mina Uricani a fost găsit decedat, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat.

 Doi dintre minerii răniți în explozia din subteranul minei Uricani au ajuns la Spitalul de Urgență din Petroșani și au fost introduși în sălile de operație pentru evaluare, a declarat, pentru Agerpres, directorul unității medicale, dr. Alin Vasilescu.

„Victimele prezintă arsuri și sunt în procedură de evaluare împreună cu chirurgul plastician”, a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, un al treilea miner rănit va fi adus cu o ambulanță la spital.

După evaluarea stării de sănătate a victimelor se va decide dacă se impune sau nu ca răniții să fie transportați spre alte spitale.

 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, pentru AGERPRES, că s-a decis transferul la București și a celui de-al treilea miner rănit luni dimineață în explozia de la Uricani.

Inițial se stabilise să fie aduși în Capitală doi dintre cei trei.

Raed Arafat a precizat că doi vor fi duși la Spitalul de Arși, iar cel de-al treilea, la Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’.

Minerii prezintă arsuri ale căilor respiratorii și pe mâini, picioare și față, a declarat directorul Spitalului de Urgență Petroșani, dr. Alin Vasilescu.

„Una dintre victime prezintă arsuri pe 35 — 40% din suprafața corpului, iar cel de-al doilea miner are arsuri pe 8% din suprafața corpului. Arsurile sunt pe față, mâini și picioare. De asemenea, victimele prezintă arsuri ale căilor respiratorii”, a precizat dr. Alin Vasilescu.

Cel de-al treilea miner este rănit ușor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au deschis un dosar având ca obiect accidentul de la Uricani, informează Parchetul General.

* ORA 08:09 Hunedoara: Explozie la mina Uricani, soldată cu patru victime

Un miner este dat dispărut și trei au fost răniți, luni dimineața, într-o deflagrație care s-a produs pe o galerie a minei Uricani, din Valea Jiului, exploatarea subterană fiind în procedură de închidere.

Potrivit prefectului județului Hunedoara, Fabius Kiszlely, trei mineri au fost găsiți și au fost scoși afară din subteran, iar pentru cel de al patrulea vor fi efectuate operațiunile necesare de salvare.

„Salvatorii mineri profesioniști vor intra în subteran pentru a-l găsi pe cel de-al patrulea miner”, a precizat prefectul județului Hunedoara.

Conform primelor date ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, unul dintre cei trei răniți este în stare gravă, iar ceilalți doi prezintă leziuni mai ușoare.

Cei patru mineri efectuau lucrări de închidere la exploatarea Uricani, iar la momentul producerii deflagrației se aflau pe o galerie între orizonturile 300 și 500.

„Galeria face legătura între orizonturile 300 și 500, iar minerii se aflau la capătul orizontului 300, adică la circa 450 de metri sub pământ. Este vorba de o galerie pe care noi o numim galerie de aeraj”, a explicat, pentru AGERPRES, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăiescu.

Conform acestuia, Mina Uricani se află într-un program de închidere, iar la sfârșitul acestui an activitatea exploatării trebuie să înceteze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult