Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Explozie pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori au murit şi alţi cinci au fost răniţi

Explozie pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori au murit şi alţi cinci au fost răniţi

scris de Z.V.
82 Afisari

ISU Vrancea a anunțat joi dimineața cauzele exploziei de pe șantierul Autostrăzii Moldovei, acolo unde patru oameni au murit și cinci au fost răniți, în urma unui accident petrecut noaptea.

Potrivit ISU, o magistrală de gaze a fost fisurată în urma lucrărilor pe șantierul Autostrăzii A7. Conducta a fost lovită cu un utilaj al firmelor de construcții administrate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu în dreptul localității Călimănești, județul Vrancea.

Incidentul s-a produs în noapte de miercuri spre joi în timp ce muncitorii lucrau pe șantierul de construcție al Autostrazii Moldovei, în dreptul localității Călimănești din Vrancea. Din primele informații, explozia s-a produs după ce un utillaj de săpat a lovit magistrala de gaz, în ceea ce autoritățile spun că a fost o eroare umană, și s-a produs o explozie. Patru dintre ei au decedat în urma exploziei urmată de incendiu, iar alți cinci au fost răniți, potrivit News.ro și Agerpres.
Două dintre persoanele rănite în urma exploziei de la Călimănești au fost duse la aeroportul Bacău pentru a fi transportate cu elicoptere SMURD la spitale din București. Este vorba de un bărbat de 61 de ani care a suferit arsuri pe 65% din suprafața corpului, potrivit publicației locale Vrancea24. El va fi adus la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.
A doua victimă care va fi transportată cu elicopterul SMURD în București este un bărbat de 53 de ani care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. El va primi îngrijiri medicale la Spitalul Floreasca.

Potrivit ZiaruldeVrancea, muncitorii erau angajați la firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Muncitorii UMB lucrează în trei schimburi pe șantierul A7 pentru a termina cât mai repede autostrada care va lega Moldova de Capitală.

„În noaptea de miercuri spre joi am fost solicitaţi să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localităţii Călimăneşti. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la faţa locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru. Incidentul s-a produs în jurul orei 1.30 când o explozie s-a produs la magistrala de caz când muncitorii efectuau lucrări de contrucție la Autostrada Moldovei. Cauza preliminară a exploziei este o eroare produsă după ce un utilaj de săpat a lovit conducta de gaz, potrivit Vrancea24. Cele cinci persoane rănite au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud, iar două dintre acestea, care au suferit arsuri, urmează să fie aduse la două unităţi medicale din Capitală. Cei patru muncitori care au decedat au fost găsiți carbonizați în momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului. Incendiul a fost lichidat după circa trei ore, intervenindu-se în continuare pe răcirea utilajelor surprinse de incendiu. Potrivit DSU, a fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenţie au lucrat la localizarea incendiului. „De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert. Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenţie rămân active pentru investigarea completă a cauzelor şi gestionarea consecinţelor acestui incident”, a mai transmis DSU. La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple a ISU Vrancea şi cinci ambulanţe al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult