Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Făceau trafic de ţigări cu maşina ambasadei congoleze

Făceau trafic de ţigări cu maşina ambasadei congoleze

scris de M.A.
1 afisari

Soţia consilierului numărul II al Ambasadei Congo din Serbia, alături de alţi trei cetăţeni sârbi, a fost reţinută de procurorii DIICOT după ce a fost prinsă introducând ţigări de contrabandă cu un autovehicul al corpului diplomatic.

tigari

Făceau trafic de ţigări cu maşina ambasadei congoleze

În cursul anului 2011, invinuitii au constituit un grup infracţional organizat, in scopul introducerii pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, a unor cantitati insemnate de tigari. Ţigările erau introduse în ţară prin punctul de trecere al frontierei Moraviţa, de către invinuita Bombeto Pascaline Esther, respectiv de soţul acesteia, invinuitul Marc Marius Itela Elombola, având funcţia de consilier 2 in cadrul Ambasadei Republicii Congo in Serbia. Invinuiţii foloseau in acest scop un autovehicul apartinând corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontieră. Tigarile erau depozitate in diverse locaţii din judeţul Timis, deţinute de catre membrii gruparii.

In noaptea de 12/13.06.2011, invinuita Bombeto Pascaline Esther a fost depistată in flagrant delict, in autoturismul de teren, marca Chrysler, fiind gasită cantitatea de 18.500 pachete ţigări, introduse ilegal pe teritoriul tarii.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 9 perchezitii domiciliare in muninicipiul Timisoara si in judeţul Timis. Suportul tehnic si informativ al actiunii a fost asigurat de către SRI. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de politie din cadrul B.C.C.O. Timiş şi SIPI Timiş. Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus reţinerea pentru 24 de ore a invinuitei si a altor 3 invinuiţi, cetăţeni sârbi, urmând a fi dispuse măsurile legale si faţă de ceilalţi membri ai grupării, cetăţeni români.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult