Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Fane Căpățână a fost reţinut după ce a pretins că e poliţist

Fane Căpățână a fost reţinut după ce a pretins că e poliţist

scris de C.P.
327 Afisari

Temutul lider interlop Ștefan Dinu, zis Fane Căpățână, a fost reţinut din nou după ce s-a dat poliţist.

Fane Căpăţână a fost pus în libertate acum 8 luni după ce victima a ales să renunțe la acuzații.

Bărbatul era în arest preventiv după ce, la sfârșitul anului 2022  s-a îmbrăcat în polițist și a jefuit un cetățean străin. Deși era eliberat condiționat, interlopul și-a pus pe cap o șapcă de polițist și a percheziționat un cetățean străin, căruia a reușit să-i ia, la data de 13 decembrie 2022, suma de 2.500 de lei.

La momentul comiterii faptei, Fane Căpățână era proaspăt eliberat din penitenciar, de unde ieșise pentru bună purtare de numai câteva luni.

„Ieri, 31 ianuarie, politistii de investigatii criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au retinut, pentru 24 de ore, un barbat cercetat pentru furt calificat si uzurpare de calitati oficiale.

In fapt, in noaptea de 21 spre 22 ianuarie a.c., in jurul orei 01.00, politistii din Buzau au fost sesizati, prin apel 112, de catre un cetatean strain, cu privire la faptul ca, in timp ce conducea un autovehicul pe DN1BE577, din directia Buzau catre Ploiesti, la iesire din municipiul Buzau, a fost oprit in trafic de catre un barbat.

Acesta, folosindu-se de calitati oficiale, i-ar fi solicitat documentele pentru control, atat lui, cat si pasagerilor.

In acest context, barbatul ar fi sustras din portofelele ocupantilor masinii 3.800 de euro.

Imediat dupa primirea sesizarii, cercetarile au fost preluate de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, iar datele oferite de apelant referitoare la persoana care l-ar fi abordat si la autovehiculul ce ar fi fost utilizat de catre aceasta au fost prelucrate cu operativitate intregului dispozitiv de ordine publica.

In urma investigatiilor derulate, politistii au stabilit ca banuit de savarsirea faptei este un barbat, de 55 de ani, din Bucuresti.

Acesta a fost depistat pe raza localitatii de domiciliu si a fost condus la sediul politiei pentru audieri, in vederea continuarii cercetarilor si documentarii intregii activitati infractionale.

In urma materialului probator administrat, acesta a fost retinut de politisti pentru 24 de ore, iar astazi, urmeaza a fi prezentat parchetului, cu propuneri legale”, a anuntat IPJ Buzau.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS