Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Fiul fostului procuror general adjunct, ridicat de DNA

Fiul fostului procuror general adjunct, ridicat de DNA

scris de A.B.
0 afisari

Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct şi fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Traian Gherasim, a fost ridicat joi, pentru fapte de corupţie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

arestat

foto:lideruldeopinie.ro

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Andrei Gherasim ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru ca aceştia să dea o soluţie favorabilă într-un dosar.

De asemenea, alături de fiul fostul procuror general adjunct, ar fi fost ridicat şi un om de afaceri din Timişoara, Nikolaus Mann, care ar fi încercat să dea mită unor magistraţi de la instanţa supremă.

În urma unor informaţii ale SRI, omul de afaceri Nikolaus Mann a fost oprit, joi, de poliţişti la Vama Cenad, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere la DNA.

Pe de altă parte, Nikolaus Mann este cercetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizate şi Terorism (DIICOT) pentru o fraudă de aproximativ 70 de milioane de euro.

Tatăl său, Traian Gherasim a fost judecător la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) până în luna septembrie 2011. El fusese numit la ICCJ în martie 2002, după ce cu o lună înainte fusese revocat din funcţia de procuror general adjunct al României (când era şef al Ministerului Public Ilie Botoş-n.r.).

Mama avocatului Andrei Gherasim, Elisabeta Gherasim, este preşedintele Secţiei de contencios-administrativ a Tribunalului Prahova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult