Unul dintre avocaţi a spus că în acest caz sunt şi probe ambientale.
Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost duşi în arestul Direcţiei Cercetări Penale.
Hotărârea Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Judecătorii Tribunalului Bucureşti au început, sâmbătă seară, în jurul orei 23.00, dezbaterile în acest proces.
Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Ştefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu, a spus Ioana Ionescu, avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu.
Ionescu, a declarat, sâmbătă, că în acest caz a făcut denunţ şi fiul lui Dan Valentin Fătuloiu.
UPDATE, sâmbătă, ora 10.15: Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, toţi patru implicaţi în dosarul mitei de 1 milion de euro pentru secretarul de stat din MAI Dan Fătuloiu, au fost reţinuţi sâmbătă dimineaţă, după mai bine de 12 ore de audieri şi vor fi duşi în cursul după-amiezii la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, informează Mediafax.
Avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu, a declarat, că fapta de cumpărare de influenţă, una dintre cele două acuzaţii aduse clientului său, nu s-a consumat deoarece banii nu au fost daţi.
Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Ştefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu, a spus avocatul Ionescu.
Avocatul a arătat că Chelu a declarat în faţa procurorilor că nu i-a dat bani lui Fătuloiu şi că nu era speriat de dosarele în care este vizat. Chelu le-a mai spus procurorilor că orice afacerist mai important din România are astfel de dosare şi că, în opinia sa, acest caz nu este decât o făcătură, în încercarea „decapitării” societăţii Alprom, unde el este acţionar majoritar, împreună cu alte două persoane din cele reţinute.
Întrebat în legătură cu flagrantul, avocatul a spus că Chelu ar fi fost în biroul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, iar omul de afaceri a fost apoi condus de acesta la maşina sa, după plecarea secretarului de stat fiind momentul în care au intervenit anchetatorii.
Ioana Ionescu a precizat că Ştefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu.
Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, apropiaţi ai omului de afaceri Cătălin Chelu şi asociaţi în firme alături de acesta, au fost prinşi alături de Chelu în urma flagrantului delict din faţa sediului MAI. Cei doi ar fi venit, vineri, împreună cu Chelu pentru a-i oferi mită lui Fătuloiu.
UPDATE sâmbăta- ora 02.35–Secretarul de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu a plecat de la sediul DNA, unde a fost pentru a da declaraţii în cazul presupusei mite pe care i-ar fi oferit-o omul de afaceri Cătălin Chelu, prins, împreună cu doi apropiaţi ai acestuia, în urma unui flagrant delict în faţa sediului MAI.
Fătuloiu a ieşit cu o maşină a MAI pe intrarea oficială a instituţiei, pe unde iese de obicei conducerea DNA, şi nu pe poarta folosită în mod obişnuit pentru accesul celorlalte maşini.
Secretarul de stat a stat aproximativ o oră la DNA, unde a venit pentru a da declaraţii în legătură cu mita pe care i-ar fi oferit-o omul de afaceri Cătălin Chelu.
––––––––––––––––––––––––––-
Direcţia Naţională Anticorupţie l-a prins în flagrant delict, vineri, pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, când încerca să-i ofere mită 50.000 de euro secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT.
Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, apropiaţi ai omului de afaceri Cătălin Chelu şi asociaţi în firme alături de acesta, au fost prinşi alături de Chelu în urma flagrantului delict din faţa sediului MAI. Cei doi ar fi venit, vineri, împreună cu Chelu pentru a-i oferi mită lui Fătuloiu.
După realizarea flagrantului, în faţa sediului MAI, Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu au fost conduşi de procurori la sediul DNA.
Secretarul de Stat Chestor Dan Valentin Fătuloiu a fost, vineri, personajul principal într-un caz de tentativă de mită.
Oficialului i s-au oferit 1 milion de euro, se pare, de către Cătălin Chelu, un afacerist din Galaţi. Chestorul Fătuloiu a refuzat „premiul”, iar mituitorii au fost încătuşaţi după un flagrant organizat de ofiţerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Chestorul şef Dan Valentin Fătuloiu a recunoscut la Europa FM că s-a încercat mituirea sa. Totul a ieşit la iveală, în această seară, la finalul unui flagrant organizat de procurorii anticorupţie.
Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu spune că a denunţat încercarea de cumpărare a influenţei sale încă din primul moment, în urmă cu aproape 3 luni, iar de atunci procurorii ar fi intrat pe fir.
Dan Valentin Fătuloiu a declarat la Europa FM că a refuzat mita.
Numele chestorului Fatuloiu a fost intens mediatizat în ultimele zile. El este cel care a coordonat într-o primă fază ancheta asasinatului de la Piatra Neamţ, unde un interlop a fost ucis într-o răfuială de tip mafiot.
Dan Valentin Fătuloiu a cerut demiterea şefului Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric, dar şi a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.
{youtube}lGGeJsr-wQU{/youtube}
Potrivit Realitatea TV, existau mai multe dosare privind societăţi comerciale aflate în cercetare care îl vizau pe Cătălin Chelu. Omul de afaceri ar fi aflat despre aceste dosare şi i-ar fi cerut lui Dan Valentin Fătuloiu să intervină. Dosarele pentru care ar fi trebuit să intervină Dan Valentin Fătuloiu erau instrumentate de DIICOT.
În jurul orei 15.00, poliţiştii au oprit în trafic două maşini de lux în zona Victoria. Într-una din maşini se afla omul de afaceri Cătălin Chelu, iar în cea de-a doua se afla Gabriel Constantinescu, un apropiat al omului de afaceri, împreună cu soţia şi copilul. Cei doi au fost duşi la secţia de poliţie pentru audieri, iar maşinile lor au rămas în zona Victoria pentru a fi percheziţionate.
În maşina lui Gabriel Constantinescu au fost găsite actele caselor şi o sumă importantă de bani. Chestorul Dan Fătuloiu va merge în această seară la DNA pentru audieri.
Cine este Chelu?
Cătălin Chelu este un om de afaceri din Galati, care detine companiile Celule Electrice, Galgros Galati, Vulturul Comarnic si Mecanica Rotes. Averea omului de afaceri era estimată la 70 milioane de euro în anul 2006.
Chelu este acționar la câteva zeci de firme, fiind printre cei mai mari proprietari de spații comerciale din Galați. Cătălin Chelu mai deține casa de brokeraj City Invest Galați, și acțiuni la firmele Comat Galați, Vitimas Tecuci, Spit Bucovina (producător de piese auto), Transtec Tecuci (companie de transport), Minexfor Deva (din industria extractivă), Mecanica Rotes, Altur Slatina (producător de piese auto), Galgros Galați, precum și la societățile de investiții financiare (SIF): la SIF 5 Oltenia – 1,8073%, la SIF 1 Banat-Crișana – 1,297%, la SIF 3 Transilvania – 1,298%, la SIF 4 Muntenia – 1,4474%. Cătălin Chelu este un important jucător pe piața de televiziune prin cablu din România, unde deține sau a deținut CCC Blue Telecom, Cony Sat, Mega Construct și Lidas Prod.
La data de 21 martie 2000, Cătălin Chelu a achiziționat cu un miliard de lei vechi 51% din acțiunile societății Sircovtex Siret de la FPS. Sircovtex avea 1.700 de angajați în 1997, iar în anul 2001 numărul acestora a ajuns la 31. În august 2001, Sircovtex a intrat în faliment.
În anul 2008 a preluat 44% din Lactate Dâmbovia (devenită între timp Lactate Natura Târgoviște), iar în 2010 a preluat 42% din Lacta Giurgiu. În octombrie 2010 a obținut controlul pachetului majoritar de acțiuni de la Lactate Natura Târgoviște.
În septembrie 2010 a preluat pachetul majoritar de acțiuni de 53,11% al companiei producătoare de vinuri Vinia Iași.
Controverse
Cătălin Chelu este un om de afaceri controversat, fiind acuzat în presă că a devalizat „Rotes SA” și că a vândut ilegal Secția de Confecții Metalice Teiș, în timp ce avea conturile blocate pentru datorii la stat.
În anul 2001, salariații de la Sircovtex Siret, au transmis fostului FPS o sesizare din care reieșea că omul de afaceri Cătălin Chelu vindea covoare din stocul unității prin intermediul unor firme care îi aparțineau, iar cu banii obținuti astfel își achita contravaloarea acțiunilor cumpărate de la FPS.
Comments are closed.