Acasa Actualitate-InternaInvestigatii FNI-ul presei continua. Vantu falimenteaza si Catavencu

FNI-ul presei continua. Vantu falimenteaza si Catavencu

scris de Ziua Veche
3 afisari

Compania Catavencu SA intra in faliment, potrivit unei decizii luate, luni, la adunarea creditorilor, dupa cum a anuntat Pagina de media. Cel mai mare creditor al Catavencu SA este Realitatea Media, ce face parte, alaturi de Catavencu, din grupul controlat de Sorin Ovidiu Vantu. Doru Buscu si alti reprezentanti ai grupului, care au dorit sa nu-si dezvaluie identitatea, au spus pentru HotNews.ro ca au fost informati ca in adunarea creditorilor s-a decis ca revista Academia Catavencu sa apara in continuare si ca este avuta in vedere vanzarea titlului, in cadrul procesului de recuperare a prejudiciului.

Doru Buscu, director editorial Academia Catavencu, pentru HotNews.ro:Informatia este reala. Societatea care editeaza revista Academia Catavencu si care a editat multe alte reviste intra in faliment. Revista apare in continuare. Marca urmeaza sa fie evaluata si vanduta. Doru Buscu este unul dintre „ziaristii” aflati pe statele de plata ale lui „stimate domn”, dupa cum arata ziarul Curentul.

Catavencu SA a depus, in martie, o cerere de declansare a procedurii de insolventa. reprezentantii grupului spunand atunci ca este vorba despre o procedura legala ce vizeaza reorganizarea societatii. Cererea a fost admisa, iar acum, intre reorganizare si faliment, creditorii au ales varianta din urma. Schema FNI-ului presei, aplicata de SOV, a fost folosita “cu succes” de groparul presei romanesti – cu ajutorul unor sluji care calca pe urmele Mariei Vlas – la ZIUA, Gardianul, Cotidianul, Business Standard. Dupa schema aplicata la ZIUA, urmeaza ca activele sa fie vandute la cateva procente din preturile reale de lichidatori alesi pe spranceana de mogulul fost puscarias. Nu este exclus ca specialistii in insolventa sa fie alesi chiar din cei care isi au biroule chiar in blocurile lui Vantu. Unul ar fi Siliste, „stimate domn”, ca sa nu va mai chinuiti sa cautati

 

0 comentariu

Nectarie Protopsaltu 24-05-2010 - 11:41

Nicaieri nu-i altfel ca in Romania. Peste tot se traieste ca in Romania. Nimeni nu este multumit de ce se petrece in tara lui. Si asta se intimpla numai celor care nu au capabilitatea sa se descurce in sistem. Greutati au fost sunt si vor mai fi. Numai cei care nu stiu sau nu au capacitatea sau capabilitatea sa se bata cu timpurile se vor simti stresati sau complexati. Mihaela se burzuluieste ca vacarul pe sat. Dar ia sa o vedem in fruntea unui bishnitz ca lumea, sau pe culuarele Parlamentului, casatorita cu vreo vedeta tv., care sa o, vorba aia, de trei ori pe zi! Sa o vezi ce zimbareata va scrie ea de frumusetea unei vieti pline si implinite. Dar asa? Totu-i gri, baga-mi-as! N-ea luat dracu, asta nu-i tzara, sa ma kc pe ea; huo! In timpul asta, cind ea ne invita la implozii pesonale, mii de romance, sunt imbujorate de mii de romani, si viata le zimbeste in ferestre. Na belea!

Draga mea, daca nu poti, asta e, te intelegem, dar nici nu putem sa-ti facem nimic. Stiu ca tu, de fapt, crezi ca ne zugravesti tabloul bacovian in care ne zbatem neputinciosi si puturosi. Dar eu iti spun ca nu e asa. Eu iti spun altceva. Tabloul tau e pictat folosindu-te de culorile nefericirii tale personale. Perceptia individuala despre locul si viata in care traieste este diferita de la persoana la persoana. Majoritatea romanilor traiesc cu gindul la ce sa mai faca, cum sa se mai descurce si nicidecum ce s amai observa ca sa scrie editoriale la ziare care nu exista. Suntem asa cum suntem. Nenorocirea noastra sta in altceva. Sta in ipocrizia intelectualilor de a-si dori o Romanie ca o America, sau Franta, sau Anglie, sau Germanie, ceea ce este imposibil. Noi suntem asa cum suntem, inimitabili, insa, de 20 de ani suntem impinsi si fortati de „voi” ca sa imitam; si uite, ca dupa 20 de ani ne dam seama ca nu stim sa fim ca altii si trebuie sa ne reintoarcem la ceea ce stim noi sa fim cel mai bine: romani!

Mihu 24-05-2010 - 13:49

..la parerea lui Nectarie.Un comentariu mult mai adecvat realitatii romanesti decat caricatura de articol.
Sa nu uitam ca vestul s-a ridicat cu ajutorul bancilor americane si a planului Marshal.Si prin vest inteleg Franta,Germania,Italia si tarile nordice.In perioada 1946-1956 Germania a primit 240 de miliarde de dolari SUA,ajutor financiar de reconstructie.Asta inseamna aproximativ 1.300 de miliarde de dolari la cursul de astazi.E mult de discutat pe aceasta tema.Dau doar cateva indicii.Numele imperiului Bizantin era in fapt Romania,ultimul imparat Bizantin se numea Constantin si a murit cu sabia in mana aparand Constantinopolul dupa ce se rugase ani la rand de Papa si regii vestului sa-i acorde ajutor militar.
In concluzie:dusmania vestului fata de estul europei e enorma.Vestul e interesat ca estul sa ramana pauper si nedezvoltat intretinand prin coruptie si jocuri politice, elitele corupte ale estului.Orice incercare a unui stat estic de a pune piciorul in prag e catalogat drept„atacuri la drepturile omului si ale democratiei„,principii pe care vestul le respecta doar prin documentare media si reviste cu poze colorate.
Spolierea imaginii estului se face chiar in statele est europene prin trusturi de presa cu capital din vest.Vesticilor, atat cat si noua,esticilor,ni se induce idee ca suntem incompetenti,lenesi,corupti,incapabili sa construim macar un produs care sa faca competitie produselor din vest.Acest proces are loc si cu ajutorul jurnalistilor incompetenti si prost informati de genul autoarei acestui articol.Orice produs tehnic venit de pe o piata estica e ascuns publicitar de ochii publicului din vest.De ex: in Germania sau Franta marca Dacia e privita ca fiind un produs Corean sau Chinezesc.Electrocasnicele bulgaresti ,sarbesti,poloneze sunt inscriptionate:Made in CE.Exemplele sunt nenumarate si evidenta e strigatoare la cer.Esticii insisi sunt absolut neinformati despre produsele de caliate produse in tarile lor.

Mihu 24-05-2010 - 13:58

Si mai trist este ca amarati de genul lui HUhu Ciu,o dau inainte cu Basescu,Constantinescu,Iliescu,Pedelescu,pesedescu ,incapabili sa priceapa ca de fapt sursa durerii lor si a faptului ca au pensia si salariul mic e insasi siretenia prin care tarile vestice,prin prisma devalorizarii calitative a muncii cetatenilor estici devalorizeaza concomitent si valoarea veniturilor din aceasta regiune..
In fine,e mult de spus pe aceasta tema..sper ca cel putin cativa o sa priceapa.

Pe cai aspre catre astre.

Mihu 24-05-2010 - 14:01

Corectura:a se citii„devalorizarii informationale„in loc de devalorizarii calitative.

Avraam a lui Agafton 24-05-2010 - 14:10

Mi-a zis avva Pimen: pe tine te lupta dracii ? Nu se lupta cu noi cata vreme facem voile noastre. Ca voile noastre s-au facut draci si ei sunt care ne silesc pre noi ca sa le implinim. Iar de voiesti sa stii cu cine s-au luptat dracii, apoi afla ca cu Moise si cu cei asemenea lui.

M.Carlan 24-05-2010 - 17:51

Frumos nume, domnule, dar cam nepotrivit cu tonul. Va contrazic da capo al fine.
1. Ba da, peste tot si oriunde in lume e altfel, mai bine sau mai rau, dar nu la fel. Traiasca diversitatea, ca altfel am muri de plictiseala. Nemultumiti sunt in fiecare tara, in unele tari mai multi, in altele mai putini.
2. Nu „capabilitatea” de a te „descurca” ar trebui sa ne defineasca, Nectarie, aici e problema. A te descurca pe romaneste inseamna cel mai adesea a gasi cai ocolitoare ale legii. Ori o descurcareala de asta prin alte parti te costa libertatea. A nu se confunda cu solutiile inteligente, care sunt cu totul altceva decat „tunurile” ordinare date sub nasul nostru atatia ani. Tu te simti complexat ori stresat ca nu esti printre ei, sau pur si simplu revoltat ca asa ceva a fost posibil?
3. Cu imbujoratul miilor de romance e alta gasca in cee traista si eu cred ca ai gresit socoteala:). O data, ca procentul e tare pirpiriu saracul, si apoi, in Romania, ca sa capeti bujori, sunt doua cai, vezi tu care-i mai practicata:) : o palma, doua, si atunci, din auzite, cica viata nu prea zambeste in ferestre. Sau e vorba de mult mai multi romani. Na! Dar sa stii ca nu-i musai de trei ori pe zi. O data, si bine ajunge!
4. Despre neputinte si puturosenie, vezi mai jos, in raspunsul catre Mihu. Despre cat de „inimitabili” suntem, poate-mi spui cine s-a straduit sa ne imite si nu i-a reusit? Despre majoritatea care traieste cu gandul la cum sa se mai descurce, asta nu e de bine. Ar trebui sa le ramana timp si ca sa vada de ce sunt asa de ocupati doar cu asta? Despre ceea ce zici tu ca stim noi cel mai bine, sa fim romani, pai eu tocmai asta spuneam, mai draga Nectarie. Nu-s multe motivele de mandrie nationala, dar cu gandul la ele ar trebui sa fim daca mai vrem sa se vorbeasca si de bine despre noi. Mai avem multe de invatat, ca ne place sau nu, si inainte de toate sa ne respectam si sa vorbim civilizat. Ar fi un pas urias inainte.

M.Carlan 24-05-2010 - 17:56

Cata vehementa, d-le Mihu! O opinie ramane o opinie. Puteti sa fiti de acord cu ea sau nu, dar de ce sa recurgem la invective? Sigur ceva va intuneca judecata de aruncati cu toporisca asa de pripit si nu puteti ramane in zona controversei civilizate. Unde ati vazut dumneavoastra altceva decat nemultumirea fata de neimplicarea celor care „inteleg” ce ni se intampla? Care este legatura intre ceea ce am spus eu si ceea ce incriminati dvs? Despre romani numai de bine, domnule. Nu, nu suntem lenesi, noua ne lipsesc doar disciplina si uneori si competentele. Daca am fi lenesi, n-am munci pe branci pentru bani corecti pe alte meleaguri sau chiar acasa. Nu, nu suntem corupti sau coruptibili, ci doar mai sensibili la castigul rapid si ilegal. Nu, nu suntem prosti, ca altfel n-am surprinde cateodata o lume intreaga (nu va deranjeaza ca „surprindem”?), noi suntem „descurcareti”. Nici hoti nu suntem toti, dar destui cat sa o tragem toti. Si tot asa, domnule Mihu. Va inteleg patriotismul si indignarea pentru manevrele transparente ale vestului apropiat sau mai departat, dar cat sa ne mai plangem ca suntem manipulati si oropsiti de altii, cand cei mai aprigi dusmani ai nostri suntem noi?

jan dinu 24-05-2010 - 18:11

O descriere trista savirshita de-o
„observatoare profesionista „..care poate
s-a modeleze lumea cind vrea sa-shi
stirneasca constiita .
Zilele trecute fiind cu sotia la cumparaturi ajungind la caserie era o tinara de 18ani + ori – cu bratul sting aproape tot – tatuat .fara a fi o „
reusita artistica ” devenea definitiv
„marcata – autocondamnata pe viatza
pentru incercarile ei de exprimare a personalitatii .Intrind in convesatie
dorind sa-i aflu mintea shi gindurile shi parerea despre reaciile parintilor mi-a dat un raspuns blazat :
>>EI m- iubesc asha cum sunt

jan dinu 24-05-2010 - 18:15

Un motiv de-a mai face o comparatie utila partenerei mele ,,,
Tocmai in dimineatza asta in ziarul central raparu un mambrub al familiei dar NU la sectia CANCANURI asha cum este in Romania parvertita ce-a stricat mintile tuturor !!JD

alamar 24-05-2010 - 18:29

…daca dna Carlan a gasit de cuviinta sa-si pararseasca tematica dumneaei din trcut, si a decis sa scrie un articol pe aceasta tema, atunci situatia, este destul de precara in Romania…

Eu concur cu cele scrise de dna Carlan…

Probabil ca gandul ca fetele dumneaei , nu vor avea un viitor mai bun decat dna Carlan, a fost,probabil, motivul acestui articol…

Dna Carlan,adresandui-se individlui Mihu, are dreptate…Fiecare are dreptul la opinia lui…

Unii nu pot tolera aceasta…

Ce este si mai rau este ca unii sunt niste pollyana…si poarta ochelari roz…

Unii precum indivcizii Mihu si Protopsaltu, confunda OPINIA cu : REALITATEA…

Fiecare are dreptul la opnia lui ,dar nu fiecare are dreptul la…realitatea…lui…

Postarile celor doi indivizi , imi aduc in minte smioracielile si platitudinile arabilor, care insista ca ei se afla in aceste haznale de tari , nu din cauza lor si a religiei lor, ci din cauza existentei Israelului , a vestului si a Marelui satan…

sau dictatorii din africa care dupa mai bine de jumatate de secol de independenta de sub jugul europenilor, inca dau vina pe…colonialism…

Eu inca mentin ca : oglinzile sunt cele mai subestimate obiecte din Romania…

Nectarie Protopsaltu 24-05-2010 - 19:06

Ce tot ai tu (si altii ca tine) cu limbajul asta, eu nu pricep. Una-doua, limbajul. Mai, fato, limbajul nu conteaza ci mesajul. Poti sa dai ordin ca sa se execute o crima spunind: „sa eradicam aceasta problema stringenta prin eliminare …”, sau, „Sa-i tragem in teapa pe toti, in giti mamii lor!” Scopul si rezultatul sunt aceleasi. Dar, tu si ceilalti ca tine, va referiti la aceasta gaselnita pt. ca va da un avans (credeti voi) cind combaqteti. „Se poate, domnule, sa folosesti un asa fel de limbaj? Ha! Pai dintru inceput am un avantaj asupra ta, caci limbajul constituie inca o sperietoare. Am cunoscut si cunosc cele mai elevate nivele din locul unde traiesc si pot sa-ti spun ca in esenta, oamenii pe care noi ii credem superiori din cauza capacitatilor lor intelectuale, se comporta exact la fel cum se comporta niste aurolaci din tunelele pe care le-ai vizitat tu. Numai decorul e altul. Traim intr-o vesnica competitie, lamentarile tale sunt ale unui om slab care nu poate sa le faca fata, sau, doar mimezi in cautare de „subecte” teri!

Dar sa trecem peste acest mic detaliu.

Chestiunea Romanicai nu este si a ta. Tu crezi ca Romanica are probleme cu romanii ei. Dar nu este deloc asa. Chiar daca ar fi, sa zicem, o tara eminamente ocupata numai de borfasi, tot slaba de ingeri ai fi pt. ca, si in conditia pusa de mine, ar trebui sa devii o borfase competitiva, sa dai din coate, sa rezisti, cum ne cum. Trebuie sa te raportezi la conditiile specifice ale locului. Daca nu esti in stare, te duci acolo unde crezi tu ca exista acele raporturi umane in care tu te simti bine. Te duci la fetitele tale in Anglia si-ti vei gasi fericirea. Daca, insa, te incapatinezi sa traiesti in Romanica, te raportezi la conditiile ei specifice, care conditii nici macar nu are rost sa le compari cu cele din alte locuri pt. ca, peste tot, dar absolut peste tot este la fel. Decorul poate ca este altul, dar oamenii? Sunt absolutamente la fel.

Nectarie Protopsaltu 24-05-2010 - 19:27

Nici macar nu-ti citii raspunsul dat lui Mihu. Pai acest raspuns este inversul editorialului tau. Amindoua se anuleaza unul pe altul. In raspunsul tau dat lui Mihu, stergi cu buretele toate tezele editorialului tau.

Ce naiba? In timp ce tu te lamentezi pentru Romanica imortalizata de Rosenthal, „shmenari de shmenari” … „o pun!” Pe cind tu? Tu ce faci? Ii frigi in editoriale. Avantaj, cine? Tu ii critici „metafizic”, iar ei mai adauga in fiecare zi cite un zero in acontul lor bancar. Avanaj, cine? Mai, fatuco, asta-i viata, te zbati, dai din coate, cauti sa faci bani in asa fel incit moraliceste sa nu-ti fie rusine de tine. Se poate. Se poate cu siguranta si in Romanica noastra. Totul e sa fi staruitor, sa-ti sufleti minecile si sa te pui pe treaba. Cei care fac „bani de bani”, te asigur eu ca nu citesc editoriale si nici nu se zgiiesc la tembelizoare. Cite mii si zeci de mii si sute de mii sunt putrezi de bogati, si nici macar nu se ridica la nivelul tau intelectual? Si? Pe cine deranjeaza situatia asta? De ce ei au reusit si tu nu? Adu-ti aminte de se punea Scarlett O’Hara cind flaminzea: „Jur ca n-am sa mai fiu infometata niciodata” Si? Asta a facut. Dar Scarlett era o luptatoare, a trecut prin ce-a trecut si a reusit. Ma rog, nu intru in detalii, dar exemplul ei este al unei femei care a trait intr-o perioada cind relatiile umane erau de un milion de ori mai insuportabile decit cele din Romanica de azi.

alamar 24-05-2010 - 19:30

ultima postare a individului Protopsaltu,este un alt exemplu al faptului ca:EI(politicienii),suntem NOI(gloatele)

Ca de obicei,asa cum a facut in prima postare, individul PProtopslatu,a pus punctul pe…Y

Deci cine nu voteaza cu picioarele si decide sa ramana in Romania,atunci trebuie sa invete,sa se resemneze si sa se coboare la cel mai mic denominator al specieie umane,daca doreste sa spravietuiasca in Romania
Hmmm…o tara de borfasi…Mda…aceste haznale ale societatii umane exista,nu sunt doar subiecte academice

Aceste tari de borfasi au nume precum:somalia,Sudan,Yemen,Afganistan,etc
„patriotii” mioritici precum individul Protopsaltu,probabil ca doresc sa coboare Romania la nivelul statelor anarhice,falite,nefunctionale,conduse de borfasi,unde darwinsimul social,mimeaza lighionale junglei sau savanei africane
Este mai usor sa injuri, decat sa dezbati
Individul Protopsaltu,are dreptate…Cel care se expima civilizat ARE deja un avantaj in polemica
Mai mult decat atat…cel care isi injura sau ataca personal colocutorul,a pierdut deja dezbaterea,chiar daca ideile lui sunt relevante si convingatoare
Plecam de la premize simple:ce ne face pe noi sa credem in argumenetele unui ghioban care injura,cand de fapt el nu este nici macar in stare sa se abtina de la acest comportament?…de ce sa mergem mai departe cu discutia cand individul care deschide converastia cu injutraturi, nu este macar in stare, sa treaca primul test elementar:cel al bunului simt?

DA!….interlocutorul care este civilizat ARE deja un avantaj asupra ghiobanului si depravatului

Din pacate ptr. ghioban,el nu este si jucator si arbitru…alticineva, altii,sunt arbitrii

Totusi individul Protopsaltu, este un comic involuntar…dupa ce acorda jumatate din postare acestui subiect al ghiobanieiei , scrie ca:” dar sa trecem peste acest mic detaliu.”

succes cu conversatiile

Mihu 24-05-2010 - 20:28

Doamna Carlan,eu raman la parere ca in cea ce priveste articolul scris sunteti prost informata iar proasta informatie are ca rezultat final incompetenta.Nu conteaza cu ce te ocupi ,fie ca esti jurnalist,procuror,judecator,avocat,medic in momentul in care a-ti profesezi meseria lipsindu ti informatia ,rezulta un produs final lipsit de calitate.Acest produs are consecinte fatale in cazul meseriilor enumarate mai sus.Un medic urolog nu poate opera pe inima cum nici un avocat specializat in divorturi nu poate pleda in cazuri ce tin de penal.In momentul in care aceste situati se produc se obtine in cele mai multe cazuri doar rezultate negative cu consecinte dezastuoase pentru receptori.
In limbajul comun aceste consecinte se traduc prin lipsa de competenta sau Incompetenta.Luati-o cum vreti.Inca mai considerati ca v-am jignit si ca am folosit un limbaj neadecvat?Ce ziceti de urmatoare formulare:Grasii din XXX(a se citi partid politc romanesc;nu vreau sa fiu acuzat de partizanat politic)asadar,„Grasii din XXX infuleca averea poporului„Acest mesaj a aparut cu ceva timp in urma pe postul unei cunoscute tv de stiri din „Romanica„-ca sa va citez si pe dv.Ce ziceti de acest mesaj?Cum va suna?Ce parere aveti despre limbaj?Aveti cunostine in cea ce priveste tehnicile de dezinformare?Nu cred pt ca altfel a-ti sesiza faptul ca sunteti parte integranta a acestor tehnici.Sunt sigur ca nu sunteti de acord si ca repudiati total idea dar va intreb:Ce inseamna„ a provoca pasnic o atitudine imediata„?Si de ce aceasta atitudine trebuie sa fie asemanatoare atitudinilor din Franta si Grecia?Trebuie asadar sa dam foc,sa omoram femei insarcinate la locul de munca,sa ne luam la bataie cu politia.Pt ca asta a fost si este atitudinea pasnica a protestelor din Grecia si Franta.Apropo,la protestele agricultorilor(socialistilor)francezi a s-a incercat incendierea unui jandarm..buna atitudine!!!Mai vreti ex ale „profesionalismului dv?

Mihu 24-05-2010 - 20:51

ce ziceti de: „Romania e saraca, Romania e in colaps, Romania asteapta„;„Romania e pe duca„„cazarile in hoteluri de lux pe bani publici„;„masina prezidentiala de weekend„;„..toate femeile sunt curve„mizerie,lideri tot mai grasi si mai greoi„etc.Cunoasteti banuiesc termenul„culac„ sau poate a-ti vazut candva afise ale propagandei naziste,comuniste,americaniste angliste etc impotriva unui sistem de idei sau a unei persoane sau tari.Aceasi termeni a-i intalnim si in articolul dumneavoastra.Problema este ca articolul nu este unul singular in presa,dimpotriva el e pe aceasi lungime de unda cu limbajul televiziunilor care:„incearca sa surprinda„ca:nu muscam,ca nu e solidaritate ca ne comportam grotesc etc.Asadar eu consider ca ar fii mai bine pt dumneavoastra sa va recunoasteti malpractisul in cea ce priveste„ realitatea sociala„descrisa de dv.
Altfel nu ar rezulta decat faptul ca operati cu buna stiinta un pacient care are nevoie doar de o medicatie adecvata.

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult