Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Focoasele au fost furate dintr-un tren special

Focoasele au fost furate dintr-un tren special

scris de M.I.
2 afisari

Trenul care transporta obiecte cu specific militar era un transport special, astfel că nu era necesară informarea autorităţilor în legătură cu deplasarea şi cu ruta urmată, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Focoasele au dispărut dintr-un tren care circula spre Bulgaria.

Parchetul ICCJ anunţă că Parchetul Militar Bucureşti a fost sesizat, sâmbătă, că la un vagon din garnitura trenului care conţinea obiecte cu specific militar, transportate în baza unui contract între societati private, sigiile aplicate erau rupte şi uşa glisantă deschisă.

Trenul se afla în Statia CFR Giurgiu pentru efectuarea formalităţilor vamale, iar din interior s-a constatat că lipseau patru lăzi cu dispozitive militare.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă împreună cu instituţiile abilitate, sub coordonarea procurorilor militari, pentru cercetări, adaugă sursa citată.

Patru lăzi în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transporta armament de la Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în Gara Giurgiu.

Aceleaşi surse afirmă că focoasele nu conţineau explozibil.

Una dintre ipotezele luate în calcul este că furtul ar fi fost comis de către hoţi de fier vechi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult