Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE 13,28. Focşani. Preot omorât în Biserică. Ce spune Oprisan

UPDATE 13,28. Focşani. Preot omorât în Biserică. Ce spune Oprisan

scris de M.I.
46 afisari

UPDATE 13,28. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat sâmbătă că cel care a comis crima de la biserica din centrul municipiului Focşani este ‘un scelerat care nu trebuia să umble singur pe străzi’.
‘Este îngrijorător că cel care a comis fapta umblă în libertate. Focşani este un oraş liniştit, nu există clanuri şi lume interlopă. Doar un nebun a făcut aşa ceva. Sper ca în câteva ore să fie prins’, a spus Oprişan adăugând că atacatorul are aproximativ 30 ani.

UPDATE 13,05. Suspectul este căutat, un enoriaş putându-l identifica.

O echipă de criminalişti şi procurori de la Parchetul Tribunalului Vrancea face cercetarea la faţa locului asasinatului. Cuţitul cu care l-a atacat pe preot a fost recuperat de criminalişti care urmează să prevaleze probe ADN. Preotul din Focşani a fost socrul liderului sindical Vasile Marica.

Un preot din Focşani, în vârstă de 69 de ani, a fost înjunghiat în Biserică. Medicii au încearcat să salveze viaţa preotului, însă acesta nu a putut fi resuscitat.Agresorul a fugit de la faţa locului. Din primele informaţii, se pare că agresorul ar fi fugit în zona gării.

Focşani. Preot omorât în Biserică

Oamenii care au observat scena spun că individul ar putea avea probleme psihice. Bărbatul a intrat în biserică şi l-a înjunghiat cu un cuţit în zona toracelui pe preotul Tudor Marin, imediat după săvarşirea sfintei slujbe, în biserica Sfântul Ioan Botezătorul. Se pare că atacatorul i-ar fi cerut preotului să-i citească ceva din Biblie şi a profitat de moment pentru a-l ataca.

Preotul Marin a fost găsit de femeia de serviciu de la biserică, care a alertat gardienii. Agresorul nu a fost încă prins. La intrarea în Biserică se văd încă urme de sânge. Femeia care l-a găsit a declarat că preotul a fost înjughiat în timp ce stătea pe scaun şi că în acel moment a strigat „Hoţii”. Femeia a mărturisit că nu l-a mai văzut pe agresor niciodată şi că acesta era îmbrăcat cu o cămaşă neagră.

Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea a spus că momentan criminalul nu a fost prins însă există informaţii cu privire la identitatea acestuia.

4 comentarii

ciufulici 16-06-2012 - 19:34

VINA APARTINE IN INTREGINE 110% PATRIARHIEI – Patriarhia trebuie sa asigure securitatea in locurile publice care ii apartin, este o obligatie fata de cetateni, fie ei enoriasi, fie oamenii cultului. Iar Consiliului Judeţean trebuie sa vegheze (prin inspectii) ca acestea sunt respectate, si numai in acest caz sa permita accesul publicului si al slujitorilor cultului.

Problemele de securitate nu cuprind numai paza, ci si:
Incedii – vesmintele, bancile, mesele, draperiile, alte obiecte, etc, trebuie sa fie necombustibile CE sau UL
Toxicitate – alimentele folosite in cult trebuie sa ie biologice si lipsite de toxicitate (inclusiv alcool); aerul trebuie sa fie lipsit de particule cancerigene sau toxice de genul fum, parfumuri, reziduuri de ardere
Asigurare – O limita minima de 1 milion de lei pe enorias prezent.
Regulamentul institutiei trebuie afisat la usa de intrare.

Cam atat deocamdata.

ciufulici 16-06-2012 - 19:46

CULTELE IN ROMANIA TRAIESC INTR-O SARACIE LUCIE – dar, din putinul pe care il au, pot sa platesca taxe ca fiecare institutrie si persoana.

ciufulici 16-06-2012 - 19:52

LUMANATILE SUNT MAI PERICULOASE DECAT TIGARILE – prin produsele de ardere, toxiciatea lor este mai mare. Prin urmare, taxe similare tigarilor trebuie aplicate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS