Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Focuri de arma pe frontiera romana

Focuri de arma pe frontiera romana

scris de Ziua Veche
2 afisari

Politistii de frontiera din Moldova Veche au confiscat in noaptea de vineri spre sambata 24.640 pachete de tigari de contrabanda, dupa ce au trebuit sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment in plan vertical.


 

Vineri noapte, politistii de frontiera au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la malul sarbesc al Dunarii, o barca in care se afla o persoana ce incarca colete dintr-un camion. Dupa o monitorizare mai atenta, au fost mobilizate patrulele terestre si fluviale ale politistilor de frontiera pentru a actiona in vederea retinerii persoanei in momentul in care acesta se apropie de malul romanesc. Dupa mai multe somatii verbale conducatorul barcii in care se presupunea ca este marfa de contrabanda nu a dorit sa se opreasca, politistii de frontiera fiind obligati sa execute sase focuri de arma in plan vertical pentru al determina pe acesta sa se opreasca. Barbatul a refuzat insa sa se opreasca si a acostat la malul romanesc al Dunarii, langa o gradina din localitatea Macesti, de unde, profitand de intuneric si de terenul mlastinos, a reusit sa se refugieze intr-o casa din apropiere. In barca abandonata de barbat, politistii de frontiera au descoperit cantitatea de 24.640 pachete tigari, in valoare aproximativa de 123.200 lei. Barbatul a fost rapid identificat de politisti in persoana unui tanar de 18 ani domiciliat in Moldova Noua, acesta fiind cercetat, alaturi de alte 4 persoane implicate in caz, de politistii de frontiera, sub directa indrumare a procurorului DIICOT, pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult