Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Focuri de armă, trase spre un pescador turcesc

Focuri de armă, trase spre un pescador turcesc

scris de M.A.
4 afisari

Echipaje ale Poliţiei de Frontieră au pornit în urmărirea unui pescador turcesc detectat de poliţişti vineri, în jurul orei 8.30, în apropiere de Tuzla, care refuză să se supună controlului ofiţerilor, îndreptându-se spre apele bulgăreşti, deşi asupra acestuia au fost trase zeci de focuri de armă.

Politia de Frontiera Romana

Pescadorul a fost detectat la 70 de mile marine de Tuzla, iar în momentul în care Poliţia de Frontieră a încercat să ia legătură cu echipajul pentru a face un control nava a pornit în direcţia opusă, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă. Echipajul pescadorului a refuzat să oprească ambarcaţiunea, ignorând somaţiile verbale şi acustice ale poliţiştilor români. Ofiţerii au tras aproximativ 30 de focuri de armă de avertisment spre prova şi pupa navei, însă echipajul nu a oprit pescadorul şi se îndreaptă în continuare către teritoriul Bulgariei. De asemenea, poliţiştii au tras alte 30 de focuri de armă spre zona de propulsie a navei, însă tot fără rezultat.

Potrivit lui Fabian Bădilă, comandantul pescadorului şi-a postat toţi oamenii pe punte, pentru ca poliţiştii de frontieră să nu poată trage spre navă. În situaţia în care pescadorul va ajunge în apele bulgăreşti, poliţiştii de frontieră români îi vor anunţa pe omologii bulgari despre situaţia creată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult